Marko: Ο Vettel θέλει τη Ferrari για το όνομά της, όχι τόσο για τους τίτλους

Ακόμα μία ανακοίνωση μένει για να μάθουμε τη νέα ομάδα τού Sebastian Vettel. Πριν από 11 ημέρες, η Red Bull Racing ανακοίνωσε τη διακοπή τής συνεργασίας με τον τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητής, ωστόσο, μέχρι στιγμής, μόνο φήμες υπάρχουν γύρω από το όνομά του και τίποτα επίσημο. Αν, όμως, ρωτήσεις την αυστριακή ομάδα για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του,

τότε θα σου πει σχεδόν ανοιχτά ότι θα οδηγήσει για λογαριασμό τής Ferrari.

Ο Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας, γνωρίζει και τον λόγο για τον οποίο θέλει ο Γερμανός να μετακομίσει στο Maranello, και δεν είναι άλλος από το τεράστιο όνομα που έχει η ιταλική εταιρεία, και όχι τόσο για να διεκδικήσει τίτλους, τουλάχιστον άμεσα.

Η Ferrari είναι ακόμα ένα όνομα στη Formula 1. Είναι ένας μύθος, έτσι κάθε οδηγός θέλει να πάει και να τρέξει εκεί. Σίγουρα, πολλά από αυτά είναι μία ψευδαίσθηση. Ο Sebastian έχει κερδίσει ήδη 4 τίτλους. Τώρα, είναι ώρα για τον μύθο. Επίσης, πιστεύω ότι η στιγμή είναι ιδανική: η Ferrari είναι στα κάτω της και, σε αυτές τις συνθήκες, μπορείς να θέσεις τους όρους σου.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό, ο Vettel είχε στο μυαλό του την αποχώρηση ήδη από την καλοκαιρινή διακοπή, ενώ τονίζει ότι και ο Fernando Alonso έχει συμβάλει στην απόφαση του Γερμανού.

Νομίζω ότι η πρώτη υποψία ήταν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά ήταν ένα δυνατό συναίσθημα. Δύο πράγματα έγιναν μαζί: ο Sebastian περίμενε να φύγει, αλλά επίσης ο Fernando Alonso έκανε τα πράγματα ξεκάθαρα. Όσο ο Alonso απομακρυνόταν από τη Ferrari, τόσο πιο πιθανή ήταν η κίνηση για τον Seb.

Είχα προειδοποιήσει τον Dietrich ότι κάτι έρχεται. Και δεν είναι κάτι “ερωτικό”. Είναι μια επαγγελματική σχέση και, αν πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι καλύτερα κάπου αλλού, τότε παίρνεις αυτή την απόφαση. Και πάλι, νομίζω ότι ήταν η ιδανική στιγμή για τον Sebastian, με τη Ferrari σε αυτή την κατάσταση.

Ο Marko, λοιπόν, λέει ξεκάθαρα ότι ο Alonso αποχωρεί από τη Ferrari και τη θέση του παίρνει ο Vettel. Μήπως, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, ειδικά αν θυμηθούμε τις τελευταίες δηλώσεις τού Alonso; Μήπως ο Seb γίνει ο νούμερο 1 οδηγός τής McLaren και ο Ferni παραμείνει στο Maranello; Ερωτήματα που θ’ απαντηθούν με βεβαιότητα όταν έχουμε ανακοινώσεις.

Κάτι ακόμα που αφορά τον Vettel είναι το πότε θα μπορέσει να κόψει κάθε δεσμό με την RBR. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τής ομάδας, Dietrich Mateschitz, αυτό θα συμβεί 5 ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα (23 Νοεμβρίου), έτσι διαλύονται οι φήμες που έκαναν λόγο για συμμετοχή τού 27χρονου στις δοκιμές τού Abu Dhabi (25 και 26 Νοεμβρίου) με τη Scuderia.

Θα φύγει 5 ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα. Ο Vettel έχει ήδη αποκλειστεί από όλες τις εργασίες για το μονοθέσιο τού 2015. Αυτό δε σημαίνει ότι θα έχει χειρότερο εξοπλισμό από τον Ricciardo. Θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση στους τελευταίους αγώνες. Θέλουμε το καλύτερο για τον Sebastian. Η αποχώρηση γίνεται με συναίνεση και αυτό είναι το καλύτερο και για τους δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα