Marko: Ο Vettel δεν έχει ανάγκη από φίλους

Για πολλούς, ο Helmut Marko είναι ένα τα λιγότερα συμπαθητικά πρόσωπα της Formula 1, καθώς έχει προκαλέσει πολλές φορές με ό,τι έχει πει. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing και γνωστός οπαδός τού Sebastian Vettel αναφέρεται αυτή τη φορά στον αγαπημένο του οδηγό, λέγοντας πως δεν έχει ανάγκη από φίλους, αφού η Formula 1

δεν το απαιτεί για να πετύχει κάποιος, όποιο υποστηρίζει ο Αυστριακός.

Ο Sebastian δεν είναι πολιτικός για να κερδίσει στις εκλογές. Στη Formula 1 δε μετράνε η φίλοι σου· μόνο οι βαθμοί σου.

Και το πρώην αφεντικό τού Γερμανού στην Toro Rosso, Gerhard Berger, υποστηρίζει ότι ορθώς δεν υπάκουσε στην εντολή της ομάδας του να μην προσπεράσει τον Mark Webber στη Μαλαισία, καθώς είναι Πρωταθλητής και πρέπει να μάχεται για νίκες.

Οδηγοί όπως ο Senna, ο Schumacher και ο Vettel δεν μπορούν να υπακούσουν σε team orders. Οδηγοί σαν αυτόν θέλουν να κερδίζουν κάθε αγώνα και κάθε πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να τους πεις: “Αυτό θα κάνουμε”. Θα κάνουν ότι απαντάν, αλλά, όταν έρθει η ώρα, ο εγκέφαλό τους δεν μπορεί να το επεξεργαστεί.

Ήταν χάσιμο που ο Sebastian ζήτησε συγγνώμη: δεν είναι καμία ανάγκη να δικαιολογήσει τον εαυτό του, διότι όλοι ξέρουν τη θέση του. Θα πρέπει να είναι επικεντρωμένος στο να κερδίζει και σε τίποτα περισσότερο.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα