Marchionne: Θέλουμε να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί το 2017

Τον δρόμο προς την ευτυχία συνεχίζει να αναζητά η Ferrari. Αυτό έχει ξεκινήσει το 2009, έτσι έχουν περάσει 8 χρόνια και οι άνθρωποι του Maranello δεν έχουν καταφέρει να χαρίσουν κάποιο πρωτάθλημα στους οπαδούς τους. Με την έλευση του James Allison, τα πράγματα είχαν μπει σε μία σειρά και η Scuderia παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη το 2015, ενώ και φέτος έκανε καλό ξεκίνημα.

Τα πράγματα, όμως, δε συνεχίστηκαν έτσι, με αποτέλεσμα η Red Bull

να έχει πάρει τη δεύτερη θέση και όλα δείχνουν πως θα μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο διακόπτης για την ιταλική ομάδα γύρισε στο 2017, ελπίζοντας ότι θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Ο επί κεφαλής της Ferrari, Sergio Marchionne, παραδέχεται πως η φετινή χρονιά καταλήγει στα σκουπίδια, και φυσικά στόχος είναι το νέο μονοθέσιο να μπορεί να διεκδικεί νίκες.

Ο στόχος είναι να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί το 2017. Δεν ήμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, αλλά θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται. Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε: έχουμε αποτύχει στους στόχους του 2016. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά στην Αυστραλία -δεν ήμασταν πολύ πίσω από τη Mercedes-, αλλά στη συνέχεια η ανάπτυξη δεν ήταν καλή.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι πολύ σκληρός. Από τη μία, η Mercedes παραμένει η δυνατότερη ομάδα, και από την άλλη η Red Bull ξέρει να εκμεταλλεύεται κανονισμούς που έχουν να κάνουν κατά πλειοψηφία με τον σχεδιασμό, όπως δηλαδή συμβαίνει το 2017, γι’ αυτό κι έχει επιστρατεύσει τον Adrian Newey.

Keywords
Τυχαία Θέματα