Maldonado: Δύσκολη η νίκη για τη Ferrari

17:48 7/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Μια πρώτη αχτίδα φωτός στην άκρη τού τούνελ φάνηκε για τη Ferrari στο Κινεζικό Grand Prix (για την απόδοση της F14 T, όχι για την κατάκτηση τίτλων). Ο Fernando Alonso σε μια… γνώριμη εμφάνισή του, κατάφερε να φτάσει μέχρι το βάθρο, αλλά και η απόδοση της Mercedes ήταν ανώτερη κατά πολύ. Η ιταλική ομάδα θα έχει νέες αναβαθμίσεις στη Βαρκελώνη, αλλά δεν μπορούν να είναι σίγουροι στο Maranello για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Με τα

τωρινά δεδομένα, η W05 δύσκολα φαίνεται πως θα χάσει κάποια νίκη, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, ενώ η Ferrari δε δείχνει τόσο ικανή να μπορεί να στερήσει σημαντικούς βαθμούς από τη γερμανική ομάδα, διότι στο παιχνίδι βρίσκεται και η Red Bull, που αναζητά και αυτή την πρώτη της φετινή νίκη και φυσικά ο Adrian Newey και η παρέα του συνεχίζουν τις προσπάθειες βελτίωσης της RB10.

Ο Pastor Maldonado είναι ίσως ο πιο αντιπαθητικός οδηγός στο grid με την εντός πίστας συμπεριφορά του, αλλά και με τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Ο οδηγός που βρίσκεται στη Lotus λόγω τής χορηγίας από την PDVSA δηλώνει τώρα ότι η Scuderia δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει.

Δε θα είναι εύκολο για τη Ferrari. Είναι μια μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα δώσει το 200% για να επιτρέψει στον Fernando να παλέψει ξανά για τη νίκη. Αλλά, είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις. Αν έχετε αμφιβολία, κοιτάξτε τη Red Bull και τη Lotus.

Φήμες θέλουν τον Βενεζουελάνο να έχει δώσει, μέσω της PDVSA σχεδόν €25.000.000 στη Williams για ν’ αποχωρήσει από την ομάδα και φυσικά να υπογράψει στη Lotus. Ο Maldonado μόνο με καλά λόγια δε μιλά για την πρώην του ομάδα και φυσικά δεν έχει μετανιώσει που έφυγε από το Grove.

Η Williams δε δούλευε όπως θα έπρεπε και, μετά από 3 χρόνια, έπρεπε να ψάξω για νέα πρόκληση, νέα ελπίδα, κάτι να μου δίνει κίνητρο. Αποφάσισε να έρθω εδώ, γιατί η ιστορία λέει ότι ήταν μια σπουδαία ομάδα. Παρά τα προβλήματα, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική. Ο κόσμος λέει ότι η ομάδα έχει χαθεί και δεν είναι ίδια με πριν, αλλά νομίζω ότι μόνο τα μονοθέσια έχουν αλλάξει. Είχαμε εκατοντάδες προβλήματα, πολλά από αυτά ήταν ασήμαντα και ηλίθια, γι’ αυτό χάσαμε πολύ χρόνο.

Πραγματικά, είμαι πολύ ήρεμος. Η Williams ήξερε ότι θα έχει ένα καλύτερο μονοθέσιο από εμάς φέτος, και ήταν αδύνατο να ήταν χειρότερο απ’ ό,τι το 2013. Μπορεί πάντα να είναι χειρότερο, αλλά η κλίμακα τους έλεγε ότι θα ήταν καλύτερο. Παλεύαμε με τις μικρές ομάδες, συγκριτικά με το όνομα της Williams. Έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν καλή δουλειά, αλλά είναι δύσκολο να πούμε να μπορούν να κερδίσουν αγώνες.

Για τη νέα εποχή τής Formula 1, η οποία δεν αρέσει σε πολλούς οπαδούς, ο 29χρονος δεν έχει ξεκάθαρη γνώμη για το αν την προτιμά σε σχέση με ό,τι είχαμε μέχρι πέρυσι.

Και ναι και όχι. Πρώτον, είναι το ίδιο για όλους και πρέπει να προσαρμοστείς στους κανόνες. Έτσι είναι πια. Τίποτα περισσότερο. Μου άρεσε αυτό που είχαμε πριν, αλλά σίγουρα θ’ αναπτυχθούμε σίγουρα και θα έχουμε καλύτερα μονοθέσια.

[Πηγή: El Confidencial | Photo Copyrights: Glenn Dunbar, Alastair Staley/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα