Lyonheart K, η Jaguar E-Type του μέλλοντος, σήμερα

Πέρυσι, ένας πλούσιος Ελβετός επιχειρηματίας ζήτησε από τους σχεδιαστές Bo Zolland του σουηδικού design studio Vizualtech, και Robert Palm, έναν ανεξάρτητο Ελβετό σχεδιαστή να δημιουργήσουν το Growler E, ένα one-off αυτοκίνητο ήταν μια σύχρονη εκδοσή της θρυλικής Jaguar E-Type.

Η αποδοχή που γνώρισε το αυτοκίνητο ήταν μεγάλη και έτσι το αυτοκίνητο πέρασε στη παραγωγή και σήμερα είναι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Το όνομα του Lyonheart K.

Η ρετρό του σχεδίαση ακολουθεί πολύ αυτά του one-off μοντέλου, έχοντας ωστόσο μερικές αλλαγές. Φορά νέα φωτιστικά σώματα, 20″ πολυάκτινες ζάντες, διαθέτει clamshell καπό και LED φωτιστικά σώματα.

Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από carbon ενώ το σασί του από αλουμίνιο. Συνολικά ζυγίζει 1.575 κιλά και στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το οποίο κρύβεται μέσα στο ταμπλό, ξύλινα διακοσμητικά, ξύλινο τιμόνι, καθώς και λεπτομέρειες από βουρτισμένο αλουμίνιο και χρώμιο.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο κομπρεσοράτος 5.0 λίτρων V8 κινητήρας, απόδοσης 550 ίππων με 680 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3.9 δευτ. με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ/ώρα.

Πόσο κοστίζει; 495.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ! Είπαμε, η μοναδικότητα και η ρετρό σχεδίαση κοστίζει. Μπρος στα κάλη θα μου πεις τι είναι τα χρήματα; Όλο και κάποιοι θα βρεθούν που θα την αγοράσουν και να περιμένουν 18 μήνες ώστε να την οδηγήσουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα