Lotus: Στοχεύουμε στην τρίτη ή τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα

Χρειάστηκε να περάσουν 5 αγώνες για να σπάσει η Lotus το ρόδι, όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή. Η βρετανική ομάδα ήταν εμφανώς βελτιωμένη στο Ισπανικό Grand Prix, και ο Romain Grosjean σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, τερματίζοντας στην 8η θέση, αν και οι 4 βαθμοί θα μπορούσε να ήταν περισσότεροι δίχως το πρόβλημα στον αισθητήρα που επηρέασε την E22 κοντά στον 12ο γύρο.

Οι υπεύθυνοι στο Enstone ελπίζουν πως αυτό θα είναι το έναυσμα για μια δυνατή συνέχεια, όμως ίσως να είναι λίγο πιο αισιόδοξοι

από το κανονικό, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τού ιδιοκτήτη και Προέδρου της βρετανικής ομάδας, Gerard Lopez.

Θέλουμε να τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι στο πρωτάθλημα. Το 1/4 τού πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί, με τις ομάδες να “κλέβουν” βαθμούς η μία από την άλλη, επομένως δε θα είναι εύκολο για κανέναν, εκτός από τη Mercedes. Έτσι, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Έχοντας ξεκινήσει από την 5η θέση, και όντας ικανοί να τερματίσουμε στην 5η ή την 6η, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε ένα καλό μονοθέσιο. Θα ήταν αλαζονικό να προεξοφλούμε το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τον Lopez, το πρόβλημα στο βρετανικό μονοθέσιο δεν επέτρεψε στον Grosjean να έχει τον ρυθμό που θα ήθελε, και ίσως να είχε ανοίξει αρκετά τη διαφορά από τα μονοθέσια της Ferrari.

Είχαμε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα στο μονοθέσιο του Romain για μερικούς γύρους, και αυτό μας κόστισε τη μάχη με τη Ferrari, αλλά είχαμε καταφέρει να απομακρυνθούμε από τους Kimi και Fernando. Έτσι, ίσως το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό: να παλεύαμε για την 5η ή την 6η θέση.

Αυτό σημαίνει ότι, θεωρητικά, έχουμε ένα μονοθέσιο που είναι πίσω από τη Mercedes -εντάξει, όλοι είναι πίσω από τη Mercedes-, αλλά πιο κοντά στη Red Bull. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παλέψουμε με όλα τ’ άλλα μονοθέσια.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: LAT Photographic/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα