Lotus: Δύο νέα sport μοντέλα μέχρι το 2020, το SUV το 2022

Το τελευταίο -εντελώς- νέο μοντέλο που παρουσίασε η βρετανική εταιρία ήταν το 2009 με την Evora, όμως με τα οικονομικά της να βρίσκονται σε ανάκαμψη, η Lotus ετοιμάζει τα μελλοντικά της σχέδια. Σε πρόσφατη συνέντευξη ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, δήλωσε ότι μέχρι το 2020 η εταιρία του θα παρουσιάσει δύο νέα sport μοντέλα, ενώ το πολυβόητο SUV θα κυκλοφορήσει το 2021 ή -στην χειρότερη- το 2022.

Μέσα στο 2018 η Lotus θα παρουσιάσει το νέο 10ετές πλάνο, που θα αφορά τα νέα μοντέλα που θα έχει στην γκάμα της, με το ένα εκ των δύο νέων μοντέλων να αποτελεί τον αντικαταστάτη ενός υπάρχοντος -και θα είναι η νέα Elise– ενώ το άλλο να φέρεται να είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου, που θα τοποθετηθεί πάνω από την Evora. Το ένα θα αποτελέσει το βασικό μοντέλο της εταιρίας και θα διαθέτει ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ το άλλο θα είναι το halo μοντέλο της, που θα βασίζεται σε μια νέα carbon πλατφόρμα.

Tο SUV της Lotus θα διαθέτει χαρακτηριστικά που θα αντιπροσωπεύουν τα μοντέλα της βρετανικής εταιρίας, όπως ελαφριά δομή, βελτιωμένη αεροδυναμική και άριστο σύστημα διεύθυνσης. Η παραγωγή του πιθανώς θα γίνεται σε κάποιο εργοστάσιο της Geely στη Κίνα, αλλά η Lotus θα εξακολουθεί να κατασκευάζει τα σπορ μοντέλα της επί βρετανικού εδάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα