Hulkenberg και Perez αποκαλύπτουν τις προκλήσεις γύρω από το νέο πρωτάθλημα

Μια από τις ομάδες που εντυπωσίασε με την αξιοπιστία του μονοθεσίου της στις χειμερινές δοκιμές, ήταν η Sahara Force India. Ο ιδιοκτήτης της, Vijay Mallya, κατάφερε να κρατήσει τους κινητήρες της Mercedes, μια κίνηση που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο τη φετινή χρονιά, ενώ άλλαξε το οδηγικό του δίδυμο με το ανερχόμενο αστέρι που ακούει στο όνομα Nico Hulkenberg και το διψασμένο να αποδείξει

το ταλέντο του, μετά την απομάκρυνση από τη McLaren, Sergio Perez.

Απώτερος στόχος του Mallya, είναι η επανάληψη του βάθρου του Giancarlo Fisichella στο Spa το 2009 και η εδραίωση της ομάδας στο Top 5 της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν, οι δυο οδηγοί μίλησαν για τις εντυπώσεις τους από τα νέα μονοθέσια, τις χειμερινές δοκιμές, αλλά και τους στόχους τους για το νέο πρωτάθλημα.

Είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι θα μπορούσαμε. Οι χειμερινές δοκιμές είναι περιορισμένες και οι ομάδες της F1 πάντα είναι πρόθυμες για παραπάνω χρόνο και μέρες (μέσα στην πίστα), αλλά νομίζω πως οι δοκιμές πήγαν καλά για εμάς. Όμως και πάλι, η Μελβούρνη θα επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις. Γνωρίζουμε ότι τα αυτοκίνητα είναι αρκετά διαφορετικά και θα πρέπει να ασχοληθούμε με κάθε θέμα που ίσως προκύψει, εκείνη τη στιγμή.

Αυτά είναι τα λεγόμενα του Nico Hulkenberg γύρω από τις δοκιμές. Τι πιστεύει όμως ο Γερμανός για την αίσθηση των νέων μονοθεσίων και ποιοι είναι οι στόχοι του για την νέα χρονιά;

Λοιπόν, βασικά είναι απλά μια νέα αίσθηση στο αυτοκίνητο, από πλευράς οδηγικής εμπειρίας. Η μηχανή όσον αφορά την οδική συμπεριφορά είναι καλή, αλλά η ροπή είναι αρκετά διαφορετική, ενώ έχουμε λιγότερη κάθετη δύναμη. Όλα είναι θέμα προσαρμογής σε αυτές τις αλλαγές.

Είναι πάντα ωραίο να ξεκινάει η χρονιά καλά. Η σεζόν στη Formula 1 είναι πολύ μεγάλη, πολλά μπορούν να συμβούν, πολλά μπορούν να αλλάξουν – απλά δείτε την προηγούμενη χρονιά μου με τη Sauber – και οι ομάδες εξελίσσουν (τα μονοθέσια) πολύ γρήγορα. Έτσι, θα ήταν ωραίο να ξεκινήσουμε καλά, αλλά όπως είπα, υπάρχουν 19 αγώνες και είναι όλοι εξίσου σημαντικοί.

Από την πλευρά του, ο Sergio Perez βλέπει τη φετινή χρονιά σαν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του. Η απομάκρυνσή του από τη McLaren μετά από μόλις μια σεζόν, έχοντας στη διάθεσή του ένα κακό μονοθέσιο, έριξε τις μετοχές του στο χρηματιστήριο των οδηγών και η VJM07 ίσως να είναι το μονοθέσιο που θα τον αποκαταστήσει στα μάτια των ομάδων.

Νομίζω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία στην αρχή της σεζόν, λόγω των ζητημάτων με την οδηγησιμότητα και κάποια άλλα πράγματα που μπορεί να μπουν στο παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Όμως, όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη που θα έχουμε από τώρα έως το τέλος της σεζόν. Στους πρώτους αγώνες θα υπάρξουν καλές ευκαιρίες για εμάς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε ως προς την εξέλιξη (του μονοθεσίου).

Ομάδες όπως η Force India, δεν έχουν τους πόρους για να ανταγωνιστούν τους μεγάλους του σπορ σε βάθος χρόνου. Κι ενώ οι αλλαγές στους κανονισμούς προσφέρουν μια ευκαιρία για να κλείσει η ψαλίδα, τα μεγάλα budget που απαιτούνται για την εξέλιξη των νέων μονοθεσίων, φροντίζουν να διατηρηθεί η τάξη στα πρότερα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών από τους οδηγούς, ο Perez μας λέει πως σήμερα αυτός πρέπει να έχει περισσότερες δυνατότητες, αφού πρέπει να διαχειριστεί πολλές λειτουργίες μέσα από το κόκπιτ. Ο Μεξικανός περιμένει αυτές οι δυσκολίες να του δώσουν το πλεονέκτημα έναντι κάποιων αντιπάλων.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουμε και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε. Διαχείριση ελαστικών, διαχείριση καυσίμου, το set-up του αυτοκινήτου – όπου έχεις λιγότερη κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος, με περισσότερη ροπή – έτσι, η κατάσταση είναι δυσκολότερη. Ο οδηγός πρέπει να έχει περισσότερες δυνατότητες αυτές τις μέρες και έχουμε δει τους καλύτερους οδηγούς να παραμένουν οι καλύτεροι, παρά τις αλλαγές στους κανόνες.

Είμαι βέβαιος ότι οι κανονισμοί μου ταιριάζουν. Ο οδηγός πρέπει να διαχειριστεί τα ελαστικά, κάτι στο οποίο είμαι καλός, καθώς επίσης και τα καύσιμα. Πάρα πολλή σκέψη πηγαίνει εκεί. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για εμένα και το να βρίσκομαι απέναντι στο Nico, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Η Ινδική ομάδα διαθέτει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δίδυμα και πολλοί από εσάς την ψήφισαν ως την ομάδα έκπληξη για τη νέα σεζόν. Ο Mallya ρίσκαρε με τις επιλογές του, όμως η εμπειρία του στο χώρο είναι πλέον δεδομένη και ήδη κάποιες από αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Sahara Force India λοιπόν. “Δικαίωση” των επιλογών του αφεντικού και του ταλέντου των πιλότων ή “οπισθοχώρηση” σε σχέση με την περσινή σεζόν;

[Πηγή: SkySports | Photo Copyrights: Sahara Force India]

Keywords
Τυχαία Θέματα