Horner: Η Renault πρέπει να βελτιώσει την απόδοση, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε 20 κινητήρες

Αφού είδαν και απόειδαν στην Red Bull με την κατάσταση του Energy F1-2015, ο Christian Horner ζητά από την Renault να επικεντρωθεί περισσότερο στην απόδοση του Γαλλικού power unit και λιγότερο στην αξιοπιστία, ακόμη κι αν η κατάσταση με τις διαθέσιμες μονάδες ξεφύγει. Εξάλλου,

οι κόκκινοι ταύροι μόλις μετά από 5 αγώνες στη σεζόν, βρίσκονται λίγο πριν τις πρώτες ποινές, χάνοντας παράλληλα πολύτιμα χιλιόμετρα στις ελεύθερες δοκιμές, στην προσπάθεια που κάνουν να προστατεύσουν τις κινητήριες μονάδες.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η Renault έφτασε και τους τέσσερις κινητήρες μέχρι τον τερματισμό, χωρίς σημάδια λευκού καπνού. Ο στόχος χρειάζεται απεγνωσμένα να στραφεί προς την απόδοση, πριν χαθεί κι άλλος χρόνος. Η Renault έχει πράγματα στα σκαριά, αλλά πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη.

Προφανώς είναι νευρικοί σε σχέση με την αξιοπιστία, οπότε πιστεύω πως θα περιμένουμε το δεύτερο κομμάτι της σεζόν, προτού να δούμε κάτι σημαντικό. Είμαστε τόσο πίσω με την αξιοπιστία, που ούτως ή άλλως η φετινή χρονιά είναι ξεγραμμένη και απλά πρέπει να προσπαθήσεις ακόμη και αν καταλήξεις με 20 κινητήρες.

Ξέρουν πόσο είναι το έλλειμμα και το ερώτημα είναι, τι πρόκειται να κάνουν για να το μειώσουν, κι αυτό το κομμάτι δεν το γνωρίζουν αυτή τη στιγμή. Στρέφονται σε διαφορετικές λύσεις, αλλά δεν έχουν κάποια οριστική κατεύθυνση ακόμα. Θα ήταν καλύτερα να μάθουμε και να σημειώσουμε πρόοδο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επόμενο έτος, από το να είμαστε συντηρητικοί. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο ή power unit αξιόπιστο, από ό,τι είναι ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο να το κάνεις γρήγορο.

Στον χθεσινό αγώνα η Red Bull τερμάτισε στην έβδομη θέση με τον Daniel Ricciardo, πολύ πίσω από τις Mercedes, Ferrari και Williams. Τουλάχιστον, οι Kvyat και Sainz Jr δεν τιμωρήθηκαν για το μεταξύ τους τζαρτζάρισμα στους τελευταίους γύρους του Grand Prix, με τον Ρώσο να δηλώνει στους αγωνοδίκες πως έκοψε στην στροφή 2, αφού ο Ισπανός είχε κερδίσει την θέση πριν αναγκαστεί να βγει εκτός πίστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα