Hamilton: Οι νέοι κανονισμοί θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε τη Red Bull

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σεζόν αναμένεται να έχουμε το 2014, με τις τεράστιες αλλαγές να είναι μια τεράστια πρόκληση για ομάδες και οδηγούς. Τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά, με την κυριότερη αλλαγή να είναι οι turbo V6 κινητήρες, και οι ομάδες θέλουν να το δουν αυτό σαν μια νέα ευκαιρία, για να μπορέσουν να ρίξουν τη Red Bull από την κορυφή, η οποία τα έχει καταφέρει καλύτερα απ’ όλους

από τις προηγούμενες μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, πίσω στο 2009, μέχρι και σήμερα.

Έχουμε αναλύσει γιατί η Ferrari θέλει να πάμε στο 2014 και στους νέους κανονισμούς, αλλά και η Mercedes σίγουρα θέλει ν’ αφήσει πίσω της το 2013 και τους προηγούμενους κανονισμούς, μέσα από φήμες που θέλουν τον δικό της turbo V6 κινητήρα να έχει ήδη πλεονέκτημα 100 περίπου ίππων (κάτι που νομίζω ότι είναι υπερβολικό).

Ο Lewis Hamilton βλέπει τους νέους κανονισμούς σαν μια ευκαιρία για να κατακτήσει η Mercedes το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αν είχαμε εξέλιξη των τωρινών μονοθεσίων, θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τη Red Bull, επειδή είναι πολύ μακριά. Είμαι χαρούμενος που έχουν μηδενιστεί όλα, διαφορετικά η Red Bull θα έπαιρνε 5 και 6 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Μία από τις αλλαγές για το 2014 είναι η οριοθέτηση των καυσίμων, με τον οδηγό να έχει μόλις 100 κιλά καυσίμου για κάθε αγώνα, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει εξοικονόμηση καύσιμου, και αυτό δεν αρέσει στον “Billion Dollar Man”, αν και δεν τον ανησυχεί.

Δεν ανησυχώ γι’ αυτό, γιατί το κάναμε και φέτος. Θα είναι παρόμοια και την επόμενη σεζόν και θα πρέπει πάλι να προσέχεις τα ελαστικά σου. Ίσως να έχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά αυτό το κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Θα το δούμε στον προσομοιωτή και υπάρχουν νέα πράγματα που πρέπει να προσαρμοστούμε.

Το 2009, η αλλαγή με το KERS ήταν πολύ εύκολη. Το κάναμε στο προσομοιωτή και η McLaren είχε το καλύτερο KERS στον πρώτο αγώνα, αλλά το μονοθέσιο δεν ήταν καλό. Αλλά, ελπίζω να τα καταφέρουμε και στα δύο τη νέα σεζόν.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα