Hamilton: Έκανα λάθος στη μάχη με το Button [Ανανεωμένο]

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να αναρριχηθεί από την 20η θέση μέχρι το βάθρο, στο χθεσινό αγώνα. Όμως ήταν κάπως “άτσαλος” σε μερικές από τις προσπάθειές του, έχοντας επαφή με τους Sutil, Raikkonen και Button. Στην τελευταία περίπτωση, υπέθεσε λανθασμένα πως ο πρώην teammate του τον άφηνε να περάσει και έτσι, οι δυο πιλότοι είχαν επαφή, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί μεγάλη ζημιά.

Ήταν πολύ δύσκολο να περάσω μέσα από την κίνηση

με ασφάλεια και είχα επαφή με τον Jenson. Ειλικρινά νόμιζα ότι μου άνοιξε την πόρτα για να περάσω -ήταν κάπως έτσι στον τελευταίο αγώνα- αλλά ήταν κακή η κρίση μου. Στο τέλος ήταν πολύ δύσκολο να προσπεράσω (το Bottas), αλλά είμαι απλά χαρούμενος που πήραμε κάποιους βαθμούς. Τα πήγα όσο καλύτερα μπορούσα σήμερα.

Ο Hamilton αντιμετώπισε πρόβλημα με τη φθορά του εμπρός αριστερά ελαστικού, η οποία ήταν αυξημένη εξαιτίας των επαφών που είχαν πληγώσει την εμπρός του πτέρυγα. Ίσως αυτό να του στέρησε τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Από την άλλη πλευρά, ο Button δεν εντυπωσιάστηκε από την κίνηση αυτή, δηλώνοντας:

Γιατί να αφήσουμε κάποιον να περάσει; Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά πολλοί οδηγοί παίρνουν αυτή τη γραμμή για να έχουν μια καλή έξοδο από τη στροφή. Νομίζω ότι το πρόβλημα με το Lewis είναι ότι περίμενε από εμένα να τον αφήσω να περάσει.

Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο είχε επαφή σήμερα (σ.σ. χθες). Είναι περίεργο, όταν έχει τόσο πιο γρήγορο αυτοκίνητο, πιστεύεις πως δεν θα μπλεκόταν σε τόσες μάχες, αλλά ορίστε. Οδήγησε πάνω στον πίσω τροχό μου, αυτό είναι όλο που έχω να πω και δεν ξέρω τίποτε άλλο.

Είμαι εκεί έξω για να κάνω τον αγώνα μου. Θα ήταν βαρετό αν όλοι τον αφήναμε να περάσει, στην προσπάθειά του να βρεθεί μπροστά.

Ο πρωταθλητής του 2008 τερμάτισε όγδοος, ενώ είχε καταφέρει να βρίσκεται ακόμη πιο μπροστά σε άλλη φάση του αγώνα. Αιτία γι’ αυτό, ήταν η κακή στρατηγική της McLaren, η οποία επέμεινε στα δυο pit-stop, με τα ελαστικά να μην μπορούν να αντέξουν και να τραβάει στα pit τον Button, αργά στον αγώνα.

Νομίζω ότι μπήκαμε πάρα πολύ νωρίς για την δεύτερη στάση. Ήταν μια επιθετική στρατηγική, αλλά το να κάνεις 37 γύρους με ένα σετ ελαστικών ως το τέλος, εξ ορισμού θα ήταν πολύ δύσκολο εδώ.

Ανάμεσα στις πολλές μάχες που δόθηκαν χθες, ήταν κι αυτή μεταξύ Vergne και Grosjean. Με τον οδηγό της Toro Rosso να δέχεται ποινή 5 δευτερολέπτων, επειδή απέκτησε πλεονέκτημα βγαίνοντας από την πίστα στη μεταξύ τους μάχη. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, οι κριτές αποφάσισαν πως η τιμωρία δεν ήταν αρκετή, προσθέτοντας ένα βαθμό ποινής στη licence του Vergne.

Ανανέωση: Μέσα από το λογαριασμό του στο twitter, ο Button παραδέχθηκε πως υπερέβαλε, κάνοντας τις εξής αναρτήσεις:

Αφού παρακολούθησα τον αγώνα, νομίζω ότι το παράκανα με τα συναισθήματά μου για την κίνησή του Lewis. Μπορώ να καταλάβω γιατί νόμιζε ότι του έδινα χώρο.

Έμεινα έκπληκτος που καταφέραμε και οι δυο να στρίψουμε! Η F1 έδωσε ένα εξαιρετικό show σήμερα και αυτό μπορεί να συνεχιστεί!

[Photo Copyrights: McLaren/LAT Photographic]

Keywords
Τυχαία Θέματα