H Williams σκόραρε το πρώτο της βαθμό και ευελπιστεί σε βελτίωση

Στο Gran Prix της Ουγγαρίας η ομάδα της Williams κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα. Ο βαθμός αυτός ήρθε με την εγκατάλειψη του Nico Rosberg στους τελευταίους γύρους του αγώνα, και έτσι η ομάδα μπόρεσε να τερματίσει ένα σερί 10 μη βαθμολογούμενων αγώνων, με τη τελευταία φορά που βαθμολογήθηκε η βρετανική ομάδα να ήταν στον αγώνα του Austin στην Αμερική το 2012, όπου τότε είχε διπλή παρουσία στην δεκάδα με Senna και Maldonado.

Η

ομάδα είχε ως αρνητικό ρεκόρ 10 συνεχόμενα μη βαθμολογημένα Gran Prix σε μια σεζόν ρεκόρ που φέτος ισοφάρισε. Το αρνητικό ρεκόρ αυτό κρατούσε από το 1975 και σε σχετική δήλωση ο πρώην οδηγός της ομάδας, Juan Pablo Montoya, είπε:

Στην F1 όταν βλέπεις μία ομάδα να έχει τόσα πολλά προβλήματα σε κάθε αγώνα, είναι σίγουρο ότι με αυτά θα τελειώσουν και την σεζόν. Δεν πρόκειται να διορθώσουν τα προβλήματα τους, άπλα αυτό θα νομίζουν ότι το κάνουν. Γιατί όταν ξεκινάς και είσαι τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό χρειάζεται να βρεις κάτι τόσο ριζοσπαστικό που θα σε βοηθήσεις να ανέβεις επίπεδο.

Είναι πολλά τα 10 φετινά Gran Prix χωρίς βαθμό για μια τόσο ιστορική ομάδα όπως η Williams. Μέτα την καλοκαιρινή διακοπή στην εξέλιξη του μονοθεσίου θα συμμετάσχει και ο Pat Symonds θα δούμε άραγε κάτι διαφορετικό ή ο Κολομβιανός θα έχει δίκιο;

[Πηγή: F1 Pulse]

Keywords
Τυχαία Θέματα