H VW οδεύει προς τη Κίνα για το χαμηλού κόστους υπο-brand της

Νέες ειδήσεις μαθαίνουμε σχετικά με το νέο entry-level brand που σχεδιάζει η Volkswagen και θα απευθύνεται στις αναδυόμενες αγοράς. Ξέρουμε ότι η εταιρία αυτή θα είναι στα πρότυπα της Dacia για τη Renault και της Datsun της Nissan με τη τιμή εκκίνησης των αυτοκινήτων να

είναι τα €6.000.

Αρχικά οι σκέψεις ήταν να γίνουν σε συνεργασία είτε με την μαλαισιανή Proton είτε με τη Suzuki, αλλά και οι δυο αυτές λύσεις ναυάγησαν και έτσι σύμφωνα με το Reuters η Γερμανική εταιρία θα στραφεί στη συνέταιρό εταιρία που έχουν στη Κίνα, έτσι ώστε μαζί να το εξελίξουν, να το παράγουν στα εργοστάσια της κινέζικης εταιρίας αλλά και να το πουλάνε.

Επίσημα, ο CEO του VW Group, Martin Winterkorn, έχει δηλώσει ότι το θέμα ενός αυτοκινήτου για τις αναπτυσσόμενες αγορές θα αποφασιστεί μέσα στο έτος, αλλά η Volkswagen δεν έχει κάτι να ανακοινώσει για ένα μοντέλο στη γκάμα της κάτω από το Up!, απαντώντας ουσιαστικά στην αναφορά του Reuters, λέγοντας είναι ένα θέμα το οποίο το εξετάζουμε.

Και πως να μην στοχεύει την αγορά της Κίνας η VW και η κάθε άλλη εταιρία όταν οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Κίνα θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 10% μέσα στο 2013, ξεπερνώντας έτσι τα 20 εκατ. νέα αυτοκίνητα.

[Πηγή: Reuters, just-auto]

Keywords
Τυχαία Θέματα