H Suzuki σταματά να πουλά αυτοκίνητα στην Αμερική, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, η Mitsubishi θα παραμείνει στην Αμερική

Μαύρη ημέρα για την Suzuki, αφού ανακοίνωσε ότι σταματά να πουλά αυτοκίνητα στην Αμερική, λόγω μειωμένης ζήτησης μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Με ανακοίνωση της η American Suzuki Motor Corp., δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης και αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11. Το τμήμα μοτοσυκλετών και των σκαφών θα συνεχίσει να υφίσταται

με την απόφαση να παίρνεται λόγω:

των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών και των δυσανάλογων υψηλών και αυξανόμενων δαπανών που συνδέονται με την επίτευξη των αυστηρότερων πολιτειακών και ομοσπονδιακών ρυθμιστικών απαιτήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Suzuki το 2003 είχε θέσει ως στόχο να πουλά 200.000 αυτοκίνητα ετησίως, αλλά το 2006 και το 2007 πούλησε μόνο 100.000 αυτοκίνητα, Ως εκ τούτου, η Suzuki αφήνει την αγορά των Η.Π.Α, μετά τις  Daihatsu, Isuzu και Daewoo.

Παράλληλα τα media της Αμερικής, μετά την “βόμβα” της Suzuki έπεσαν στην Mitsubishi αναφέροντας ότι ίσως και αυτή αποχωρήσει. Τέλος στις φήμες έβαλε ο ίδιος ο πρόεδρος της  Mitsubishi, Osamu Masuko, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχουνε απολύτως καμία πρόθεση να αποσυρθούν από την αγορά των Η.Π.Α.

Οι πωλήσεις της Mitsubishi έχουνε πέσει κατακόρυφα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το 2002 πούλησε 345.111 μονάδες, ενώ μέσα στους πρώτους 10 μήνες έχει πουλήσει μόλις 21.188 αυτοκίνητα.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά της Αμερικής, το οποίο ανέρχεται σε μόλις 0,4%, η Mitsubishi διόρισε πρόσφατα τον Gayu Uesugi ως νέο πρόεδρο της Mitsubishi Motors στη Βόρεια Αμερική. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας, αφού ο Uesugi θα είναι επιφορτισμένος με την ανάπτυξη ενός νέου σχεδίου προϊοντικής και στρατηγικής ανάπτυξης για την αγορά της Αμερικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα