H Mercedes ζητά βοήθεια από τη Ford για τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα

H Mercedes-Benz και η Daimler, η μητρική της εταιρία, είναι περισσότερο από ικανή ώστε να κατασκευάζει από το μηδέν προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία θαυμάζει τον τρικύλινδρο 1.000αρη Ecoboost κινητήρα της Ford.

Σύμφωνα με το Autonews, η Mercedes-Benz έχει ζητήσει από τη Ford τη βοήθεια της, έτσι ώστε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον μικρό τρικύλινδρο

Ecoboost κινητήρα. Ο Roland Kemmler, επικεφαλής ανάπτυξης κινητήρων της Mercedes-Benz δήλωσε πως ο κινητήρας της Ford είναι πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακός. Ως αντάλλαγμα, η Daimler θα παρέχει πληροφορίες για τους Euro 6 βενζινοκινητήρες.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Mercedes αναπτύσσει μαζί με την Renault-Nissan έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην επόμενη γενιά του Smart και του Twingo. Τα δύο αυτοκίνητα αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2014 ενώ αργότερα θα είναι διαθέσιμα και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα της Daimler και μπαταρίες της Renault-Nissan.

Επιπλέον, η Nissan και η Mercedes-Benz έχουν συμφωνήσει η πρώτη να κατασκευάζει τετρακύλινδρους κινητήρες στο εργοστάσιο της στο Tennessee από το 2014. Αυτοί θα χρησιμοποιηθούν στη C-Class καθώς και σε άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz.

[Πηγή: Autonews]

Keywords
Αναζητήσεις
η mercedes χρησιμοποιεί κινητηρες της daimler
Τυχαία Θέματα