H Maserati Alfieri θα έχει θέση δίπλα στην GranTurismo

Ξέρουμε ότι η έκδοση παραγωγής της Alfieri θα είναι κατά 95% παρόμοια με το πρωτότυπο, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori, εκεί όπου θα κατασκευαστεί και η Levante, το SUV της Maserati. Επίσης ξέρουμε πως μηχανικά θα βασίζεται πάνω στην κοντή έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν οι Ghibli και Quattroporte, με το 2+2 σπορ αυτοκίνητο να προσφέρεται σε πισωκίνητη και σε τετρακίνητη εκδοχή.

Σήμερα μαθαίνουμε από τον επικεφαλής marketing της Maserati, Saad Chehab, ότι το νέο πανέμορφο coupe θα “κάτσει” δίπλα

στην GranTurismo, έχοντας παραπλήσια τιμή. Θα παρουσιαστεί ως coupe έκδοση μέσα στο 2016 και μετά από την λανσάρισμα της Levante, ενώ μέσα στο 2017 θα παρουσιαστεί και η cabrio έκδοση της, με την τιμή της να είναι παραπλήσια με αυτή της GranTurismo

Ο Chehab διαχώρισε τα δύο αυτοκίνητα, λέγοντας ότι η GranTurismo είναι ένα πολυτελές GT, ενώ η Alfieri θα είναι σημαντικά πιο επικεντρωμένη στις επιδόσεις. Για να το πετύχει αυτό, η Alfieri θα είναι αρκετά πιο ελαφριά από την GranTurismo, τόσο εξαιτίας του πιο compact σχεδιασμού της, όσο και της εκτενούς χρήσης ελαφριών υλικών, χωρίς να επιβεβαιώνεται αν θα χρησιμοποιεί carbon ή/και αλουμίνιο.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με έναν 3.0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 410, 450 και 520 ίππων, που υπάρχει και στην Ghibli. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τις Jaguar F-Type και Porsche 911 και αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 80.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα