H Lotus επιβεβαίωσε το SUV της, θα κατασκευάζεται στη Κίνα

Ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales μετά τη παρουσίαση της Evora 400 στη φετινή έκθεσης της Γενεύης είχε δηλώσει ότι το επόμενο μοντέλο που θα παρουσιάσει η εταιρία του θα είναι ένα crossover/SUV, κάτι που πριν ένα μήνα δεν ήταν επιβεβαιωμένο.

Σήμερα, ο ίδιος μιλώντας σε βρετανικό μέσο ανακοίνωσε ότι η Lotus θα περάσει στη παραγωγή ένα τέτοιο μοντέλο, παρά ένα σπορ τετράθυρο σεντάν, καθώς το

SUV θα απευθύνεται σε μεγαλύτερη αγορά και με καλύτερες προοπτικές σε ότι αφορά τις πωλήσεις.

Η εταιρία έχει πρόσφατα ξεκινήσει την διαδικασία εξέλιξης του αυτοκίνητο, με το Gales να δηλώνει ότι θα είναι μια πραγματική Lotus, καθώς θα είναι το πρώτο πραγματικά ελαφρύ SUV. Θα διαθέτει σώμα από αλουμίνιο, με τον κινητήρα να προέρχεται από την Toyota. Θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με την Porsche Macan, αλλά θα είναι τουλάχιστον 200 κιλά λιγότερα από τους ανταγωνιστές του. Θα “επανεφεύρει την κατηγορία και θα είναι πολύ γρήγορο και στη πίστα, προσφέροντας εξαιρετικό κράτημα“.

Το μοντέλο δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το 2019, με το υψηλόβαθμο στέλεχος να ανακοινώνει ότι το SUV της Lotus θα κατασκευάζεται στη Κίνα, όπου και θα πωλείται αποκλειστικά, τουλάχιστον αρχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα