H Koenigsegg One:1 θα παρουσιαστεί στη Γενεύη, θα ξεπεράσει τη τελική ταχύτητα της Veyron SS

Η Σουηδική Koenigsegg επιβεβαίωσε ότι θα φέρει στην έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενη Μάρτιο, την ειδική έκδοση της Agera, την One:1.

Όπως γνωρίζουμε, το συλλεκτικό αυτό μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις έξι αυτοκίνητα, με το όνομα του να προέρχεται από το γεγονός πως το αυτοκίνητο θα έχει τόσα άλογα όσα κιλά ζυγίζει και μάλιστα όχι στεγνό, αλλά όταν διαθέτει όλα τα απαραίτητα υγρά (λάδια, νερό, ψυκτικό, βενζίνη κτλ). Η ιδέα ξεκίνησε από μια ειδική παραγγελία που έχει κάνει ένα ζάμπλουτος Κινέζος στην Koenigsegg,

με τον ιδρυτή Christian von Koenigsegg να θεωρεί σίγουρο πως η εταιρία του θα χάσει κάποια χρήματα, αφού αυτές οι 6 One:1 που θα βγούνε στην αγορά δεν θα καλύψουν το κόστος έρευνας και ανάπτυξης του μοντέλου.

Οι μηχανικοί της εταιρίας δηλώνουν ότι θεωρητικά το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει το ταχύτερο του κόσμου, φτάνοντας τουλάχιστον τα 450 χλμ/ώρα, παίρνοντας τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής από την Bugatti. Ωστόσο είναι αρκετά πιθανό το αυτοκίνητο να βγει στην αγορά με κάποιο περιοριστή ταχύτητας, κυρίως εξαιτίας των ελαστικών. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η Bugatti η οποία ναι μεν έπιασε τα 431 χλμ μια την Veyron Supersport, αλλά η έκδοση παραγωγής της μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα “μόλις” 415 χλμ/ώρα.

Παρόλα αυτά, ο von Koenigsegg πιστεύει, πως θα αυξήσουν την υστεροφημία της μάρκας στο κοινό, αφού πλέον το δικό του δημιούργημα θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στη Bugatti, με τον von Koenigsegg να συμπληρώνει λέγοντας πως η One:1 θα συμβάλει θετικά στο να δημιουργηθούν μελλοντικά κέρδη από τα επερχόμενα μοντέλα της.

[Πηγή: Koenigsegg]

Keywords
Τυχαία Θέματα