H Honda ανακοίνωσε νέα υβριδικά σπορ συστήματα

H Honda παρουσίασε 3 νέα υβριδικά σπορ συστήματα τα οποία θα τα δούμε στα μελλοντικά της αυτοκίνητα.

Το πρώτο είναι το Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive το οποίο περιγράφεται ως ένα

ελαφρύ και υβριδικό σύστημα για μικρά αυτοκίνητα. Αποτελείται από έναν 1.500αρη τετρακύλινδρο Atkinson κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα, που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η Honda αναφέρει ότι το σύστημα αυτό επιτρέπει το αυτοκίνητο να έχει υψηλή απόδοση με μικρή κατανάλωση, όταν κινείται σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, καθώς και μια σπορ οδηγική εμπειρία κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης και της τελικής ταχύτητας. Διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα το οποίο αποσυνδέει τον κινητήρα κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.

Το δεύτερο είναι το Sport Hybrid Intelligent Multi Mode Drive το οποίο χρησιμοποιείται στο νέο Accord Plug-in Hybrid . Συνδυάζει έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο Atkinson κινητήρα βενζίνης απόδοσης 163 ίππων και  έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων και διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (αποκλειστικά EV, αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα ή και τα δύο) ανάλογα με τη κατάσταση.

Τέλος ανακοίνωσε το Sport Hybrid SH-AWD, το οποίο θα το τοποθετήσει στο νέο NSX. Αποτελείται από έναν 3,5-λίτρων V6 κινητήρα και 3 ηλεκτροκινητήρες που συνδυάζονται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η Honda υπόσχεται επιδόσεις ισάξιες με αυτές ενός V8 κινητήρα με τη κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα