H Geely επενδύσει 11 δις δολάρια στην Volvo

Η μητρική εταιρία της Volvo, η Κινέζικη Geely Automobile Holdings, ανακοίνωσε μέσω του προέδρου της, Li Shufu, ότι θα επενδύσει 11 δις δολάρια στην Volvo ώστε να αναπτύξει νέα προϊόντα και να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Shufu μιλώντας στο Γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche, δήλωσε ότι με τα

χρήματα αυτά θα κατασκευαστεί επίσης ένα νέο εργοστάσιο κινητήρων. Σύμφωνα με τον Per-Ake Froberg, υπεύθυνος επικοινωνίας της Volvo ο οποίος μίλησε στο Reauters, δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από την Volvo μέσω δανεισμού και άλλων μέσων.

Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως από που θα αντληθούν τα χρήματα αυτά, στόχος είναι η Volvo να αυξήσεις τις πωλήσεις στην Κίνα, αφού το 2011 πούλησε μόλις 50.000 αυτοκίνητα. Η Geely επιθυμεί η Volvo να κατέχει το 20% των πωλήσεων, των πολυτελών αυτοκινήτων στη Κίνα μέσα σε μόλις 3 χρόνια, με στόχο να πουλά 200.000 αυτοκίνητα έως το 2015.

Τα παραπάνω είναι μέρος του στόχου της Volvo να διπλασιάσει τις πωλήσεις της παγκοσμίως μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, αγγίζοντας τις 800.000 πωλήσεις μέχρι το 2020. Η Geely θα αναπτύξει μια νέα premium μάρκα για την αγορά της Κίνας, η οποία θα χρησιμοποιεί πολλές από τις τεχνολογίες της Volvo. Και οι δύο εταιρίες θα συνδυάσουν την αγοραστική του δύναμη, ώστε να πάρουν καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές τους, ενώ θα αναπτύξουν από κοινού μικρούς κινητήρες και νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα