Gossage: Η Formula 1 δεν θα έπρεπε να τα βάζει με τα NASCAR

Ο Eddie Gossage είναι ο Πρόεδρος του Texas Motor Speedway, της οβάλ πίστας όπου γίνονται διάφοροι αγώνες NASCAR και IndyCar, όπως το Firestone 600. Από τον Δεκέμβριο που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Formula 1, ο Αμερικανός τα έχει βάλει με τη βασίλισσα των μηχανοκίνητων σπορ και τον Bernie Ecclestone.

Το Αμερικάνικο GP στο

Ώστιν του Τέξας, θα γίνει φέτος στις 2 Νοεμβρίου. Το ίδιο σαββατοκύριακο γίνεται και ο αγώνας NASCAR στην οβάλ πίστα του Τέξας, με το Sprint Cup να γίνεται την Κυριακή του GP. Οι πρώτες δηλώσεις του Gossage τότε ήταν:

Είναι μια χαζή κίνηση από την Formula 1. Οι δύο αγώνες NASCAR (Spring Cup) συγκεντρώνουν τα δύο μεγαλύτερα σύνολα φιλάθλων στο Τέξας. Δεν είναι και πολύ έξυπνη κίνηση να προσπαθείς να το ανταγωνιστείς. Είμαι σίγουρος πως οι οργανωτές της πίστας του Ώστιν τραβάνε τα μαλλιά τους, αφού δεν έχουν κανένα λόγο επί του προγράμματος.

Η πραγματικότητα είναι πως τα NASCAR έχουν τόσους πολλούς αγώνες (σχεδόν 40!!!) που είναι δύσκολο να βρεθεί κενό στο ήδη πολύπλοκο πρόγραμμα της Formula 1. Το ίδιο είχε εξηγήσει και ο Bobby Epstein της COTA (Circuit Of The Americas), ο οποίος είχε τονίσει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στο νούμερο 1, μηχανοκίνητο σπορ της Αμερικής και το νούμερο 1, μηχανοκίνητο σπορ του κόσμου.

Λόγω των πολλών αγώνων των NASCAR, είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν και χρονιές που θα συμπίπτουν οι αγώνες τους με τον αγώνα στο COTA. Η επόμενη χρονιά (το 2014) είναι μια από αυτές, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο πρώτος μας αγώνας έγινε την ίδια ημερομηνία με τον τελικό αγώνα των NASCAR στο Homestead και δεν υπήρξε θέμα. Πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία για να προσελκύσουμε οπαδούς από όλο τον κόσμο στο Τέξας και να τους δείξουμε πως το Ώστιν είναι ένα μέρος για να διασκεδάσουν και να δουν αγώνες υψηλού επιπέδου.

Στον αγώνα Deytona 500, όπου κέρδισε ο Dale Earnhardt Jr. ο Gossage εξέφρασε και πάλι τον θυμό του για την ημερομηνία του Αμερικανικού GP, κάνοντας δηλώσεις εναντίον του Bernie Ecclestone.

Πιστεύω πως είναι ηλίθιο. Είναι μια επίθεση της Formula 1 εναντίον των NASCAR, αλλά δεν μου προκαλεί έκπληξη, γιατί ο Bernie Ecclestone κάνει πολλά χαζά πράγματα. Αυτό που δυστυχώς δεν καταλαβαίνει, είναι ότι υπάρχει ένα γορίλας 400 κιλών, όσον αφορά τα μεγάλα Αμερικάνικα μηχανοκίνητα σπορ. Αυτός ο γορίλας είναι το NASCAR.

Όποτε προσπαθείς να μοιράσεις κάτι στα δύο είτε είναι 50-50, είτε 60-40, είτε 99-1, δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος παίρνει το 99 και ποιος το 1, γιατί και τα δύο είναι λιγότερα από το 100 τοις εκατό.

Απλά δεν είναι έξυπνο. Υπάρχουν 52 εβδομάδες σε έναν χρόνο, αλλά εκείνο το σαββατοκύριακο είναι το μοναδικό που μπορεί η Formula 1 να έρθει στο Ώστιν του Τέξας; Σιγά!!!

Ο κύριος Gossage μάλλον θα χρειαστεί να ανακαλέσει δημοσίως τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη (δεν θα είναι η πρώτη φορά που το κάνει), καθώς τα 250 εκατομμύρια που κόστισε η πίστα στην οποία είναι πρόεδρος, είναι λιγότερα από όσα έχει δώσει ο Bernie για να αγοράσει σπίτια στο Λονδίνο για τις κόρες του και δεν το έχει σε τίποτα να αγοράσει το οβάλ και να το κάνει Λούνα Παρκ, βάζοντας τον Gossage στο ταμείο να κόβει εισιτήρια.

Για διαφορές ανάμεσα στα δυο αθλήματα δες εδώ.

[Πηγές: NBC, Associated Press]

Keywords
Τυχαία Θέματα