Google: “Δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό εμπόδιο στα αυτόνομα αυτοκίνητα”, o Jimmy Fallon τρολάρει τα “+” και τα “-” αυτών

Σύμφωνα με την Google, σε πέντε χρόνια από σήμερα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα κυκλοφορούν στους δρόμους και δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό εμπόδιο που θα μπορούσε να βάλει σε αυτά φρένο. Ήδη αρκετές Πολιτείες των Η.Π.Α (Νεβάδα, Καλιφόρνια, Φλόριντα) επιτρέπουν να κινούνται αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους τους, με την Πολιτεία της Georgia να δηλώνει πως δεν χρειάζεται τροποποίηση της νομοθεσίας για να επιτρέψει στα οχήματα χωρίς οδηγό να κινηθούν στους

δικούς της δρόμους.

Ο Chris Urmson, επικεφαλής των αυτόνομων αυτοκινήτων της Google δηλώνει πεπεισμένος πως και άλλες Χώρες παγκοσμίως θα ακολουθήσουν τις Πολιτείες των Η.Π.Α, με την Google να έχει σημειώσει ήδη 1.125.000 χιλιόμετρα δοκιμών με τα αυτόνομα αυτοκίνητά της, χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο Urmson, δεν σημαίνει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν θα εμπλακούν ποτέ σε ατύχημα, αλλά το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μικρότερο από το ποσοστό των ατυχημάτων που συμβαίνουν μεταξύ ανθρώπων οδηγών.

Στις σχετικές ειδήσεις, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο Αν Άρμπορ, ξεκινά ένα πεδίο δοκιμών για αυτόνομα αυτοκίνητα. Το ονομάζει “M City” και εκεί θα προσομοιώνει τις συνθήκες ενός αστικού περιβάλλοντος, ενώ απώτερος στόχος είναι έως το 2021 να έχει έναν στόλο συνδεδεμένων αυτόνομων αυτοκινήτων, με το project να ονομάζεται UoM.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Jimmy Fallon, ο γνωστός Αμερικάνος παρουσιαστής, στην εκπομπή του “The Tonight Show“, είπε με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο, τα θετικά και τα αρνητικά των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα