GP Βελγίου 2016: Πρόλογος

Η φετινή σεζόν της Formula 1 μόνο θεαματική δεν είναι. Παρ’ όλα αυτά, πάντα ανυπομονούμε για την επιστροφή από το καλοκαιρινό διάλειμμα των 4 εβδομάδων, κι ένας από τους λόγους είναι η μοναδική πίστα του Spa. Η διαδρομή στα δάση των Αρδεννών είναι μια πραγματική απόλαυση για τους οδηγούς και τους θεατές, γεγονός που ξεμπροστιάζει τις νέες πίστες (βλέπε Αζερμπαϊτζάν).

Ο Lewis Hamilton

έκλεισε ιδανικά το πρώτο μισό, καθώς πήρε τη νίκη στη Γερμανία, την ώρα που ο Nico Rosberg ήταν εκτός βάθρου, γεγονός που άνοιξε τη διαφορά μεταξύ τους στους 19 βαθμούς. Πέρυσι, ο Πρωταθλητής είχε κερδίσει στο Spa, με τη νίκη του να είναι η δεύτερη στη βελγική πίστα. Ο πολυνίκης είναι ο Michael Schumacher, με 6 νίκες, μία περισσότερη από τον Ayrton Senna, ενώ ο Kimi Raikkonen έχει πάρει 4 νίκες.

Το Γερμανικό Grand Prix αποτέλεσε τον 4ο συνεχόμενο αγώνα στον οποίο η Red Bull πήρε περισσότερους βαθμούς από τη Ferrari, έτσι η ομάδα του Milton Keynes πέρασε στη δεύτερη θέση. Η Scuderia θέλει μια καλή επιστροφή, ωστόσο γνωρίζει ότι οι πρώην Πρωταθλητές θα αποτελέσουν δύσκολο αντίπαλο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

F1 Circuit Guide | Belgian Grand Prix 201602:49 A Bird's-Eye View of Spa-Francorchamps | Belgian Grand Prix 201602:39
Keywords
Τυχαία Θέματα