GP Ουγγαρίας 2012: Ελεύθερες Δοκιμές Παρασκευής

Προτού η Formula 1 κάνει το μεγαλύτερο διάλειμμα της σεζόν, τ’ οποίο θα έχει διάρκεια 4 εβδομάδων, πρέπει να περάσει από την Ουγγαρία και τη Βουδαπέστη, προκειμένου να διεξαχθεί το Ουγγρικό Grand Prix, το 11ο φετινό Grand Prix. Οι Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στη δεύτερη περίοδο, και τον Lewis Hamilton

να γράφει τον καλύτερο χρόνο τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, πριν να βραχεί η πίστα, με αποτέλεσμα κανένας οδηγός να μην μπορεί να βελτιώσει τον καλύτερο χρόνο του.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 θέλει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται, διότι, στα τελευταία 3 Grands Prix, ο Βρετανός έχει πάρει μόλις 4 βαθμούς, γεγονός που τον έριξε στην 5η θέση της βαθμολογίας, 62 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Fernando Alonso. Ο Hamilton, όμως, δείχνει να μπορεί να φτάσει στη δεύτερη φετινή του νίκη, διότι η MP4-27, με τη βοήθεια των αναβαθμίσεων σε Γερμανία και Ουγγαρία, έχει γίνει ταχύτερο μονοθέσιο.

Στη McLaren, γνωρίζουν ότι, αν θέλουν να μπορέσουν να κερδίσουν ένα ή δύο πρωταθλήματα, θα πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα να τερματίζουν στις πρώτες θέσεις, διότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και ο Ferni είναι αποφασισμένος να φτάσει στο τρίτο του παγκόσμιο τίτλο. Ο άλλος πιλότος τής ομάδα τού Woking, Jenson Button, έδειξε κι αυτός ανταγωνιστικός, γράφοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στο FP1, ενώ ήταν ο 7ος ταχύτερος στο FP2.

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Kimi Raikkonen, καθώς ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση την απογευματινή περίοδο, περίπου 2 δέκατα μακριά από τον χρόνο τού Hamilton, δίχως να καταφέρει, ωστόσο, να σπάσει το 1:22, κάτι που έκανε μόνο ο 27χρονος. Στο FP1, ο “Iceman” δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός και γρήγορος, αφού είδε τ’ όνομά του στην 8η θέση τού πίνακα των χρόνων. Περίπου αντίθετο σκηνικό για τον team-mate του, Romain Grosjean, ο οποίος ήταν καλύτερο το πρωί απ’ ‘ο,τι το απόγευμα.

Είναι λογικό να περιμένουν από την F2012 να είναι ανταγωνιστική, αν και οι Ιταλοί δεν έδειξαν την πλήρη δυναμική τους σήμερα. Ο Fernando Alonso, που σημείωσε τον 3ο και 5ο καλύτερο χρόνο σε FP1 και FP2, αντίστοιχα, θα είναι, σίγουρα, ένα από τα φαβορί για την pole position και τη νίκη, με τον Felipe Massa να δείχνει ικανός να μπορεί να πάρει αξιόλογους βαθμούς για τη Scuderia.

Η αναφορά στη Red Bull Racing θα γίνει στην 6η παράγραφο, διότι οι οδηγοί τής αυστριακής ομάδας δεν φάνηκαν ανταγωνιστικοί, αν και σε αυτό μπορεί να έχει μερίδιο ευθύνης και η αλλαγή στις χαρτογραφήσεις, ύστερα από εντολή της FIA, ώστε να μην υπάρχει κάποια εκμετάλλευση από τα “παραθυράκια” των κανονισμών της. Ο Sebastian Vettel κατάφερε να βάλει τ’ όνομά τους στη 10άδα μόνο στο FP2 (συγκεκριμένα, στην 8η θέση), καθώς, το πρωί, ήταν μόλις ο 15ος ταχύτερος, δύο θέσεις κάτω από τον Mark Webber, του οποίου η απόδοση δεν ήταν καλύτερη στην απογευματινή περίοδο, την οποία και τελείωσε στην 14η θέση.

Βελτίωση εν όψει κατατακτήριων χρήζει και η Mercedes, με

Keywords
Τυχαία Θέματα