GP Μεξικού 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Μετά από το Αμερικανικό Grand Prix, η Formula 1 συνεχίζει χωρίς διακοπή και κατευθύνεται νότια, για το Grand Prix στο Μεξικό. Η Pirelli αποκάλυψε τις επιλογές των οδηγών για το τρίτο 19ο φετινό Grand Prix, εκεί όπου βλέπουμε διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στους οδηγούς της Mercedes και τη Ferrari, με τη γερμανική ομάδα να

εμφανίζεται πιο συντηρητική.

Οι Πρωταθλητές έχουν επιλέξει 5 σετ πολύ μαλακής γόμας, αλλά ο Lewis Hamilton να έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει 3 σετ μέσης γόμας και 5 σετ μαλακής, όταν ο Nico Rosberg θα έχει από 4 σετ από τις δύο πιο σκληρές γόμες. Η Scuderia επέλεξε 6 σετ πολύ μαλακής γόμας, με τον Kimi Raikkonen να έχει μόλις 2 σετ μέσης γόμας και 5 σετ μαλακής, όταν ο Sebastian Vettel θα χρησιμοποιήσει 3 σετ μέσης και 4 μαλακής.

Η Red Bull θα έχει ίδια ελαστικά και για τους δύο οδηγούς της, με 6 σετ πολύ μαλακής γόμας, 3 σετ μέσης και 4 σετ μαλακής. Η πιο επιθετική ομάδα είναι η Toro Rosso, καθώς θα έχει στη διάθεσή της 8 σετ πολύ μαλακής γόμας για τους οδηγούς της, εν αντιθέσει με την πιο συντηρητική Mercedes.

Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ μέσης γόμας κι ένα σετ μαλακής για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Επιπλέον, ένα σετ πολύ μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3, ενώ όσοι οδηγοί δεν περάσουν στην τελική φάση των κατατακτήριων θα έχουν το δικαίωμα να φορέσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής στον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα