Fry: Ο Raikkonen χρειάζεται το σωστό αυτοκίνητο για να αποδώσει

11:40 7/1/2015 - Πηγή: AutoBlog

Το πρώην στέλεχος της Ferrari, Pat Fry, είχε συνεργαστεί με τον Kimi Raikkonen τόσο στην Scuderia, όσο και την ομάδα της McLaren και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Φινλανδός πρέπει να έχει στα χέρια του το αυτοκίνητο που θέλει, για να αποδώσει τα αναμενόμενα. Μάλιστα, συγκρίνοντας ο Fry

τους Alonso και Raikkonen, τόνισε πως ο Ισπανός προσαρμόζεται καλύτερα στις καταστάσεις, με τους νέους κανονισμούς να επηρεάζουν ιδιαίτερα τον Kimi.

Υπήρχαν δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι ο Fernando προσαρμόζεται πολύ πιο εύκολα και το δεύτερο είναι ότι οι περιορισμοί του αυτοκινήτου και των ελαστικών, δυσκολεύουν ιδιαίτερα το οδηγικό στυλ του Kimi.

Για να πάρεις τα μέγιστα από τον Kimi, θα πρέπει να του δώσεις το αυτοκίνητο για να το κάνει.

Το ίδιο συνέβαινε και στη McLaren. Ήταν πολύ ευαίσθητος με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Όταν ο ίδιος και ο Montoya ήταν μαζί, νομίζω πως είχαμε περίπου επτά διαφορετικές εμπρός αναρτήσεις για την σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η Ferrari σκοπεύει να διατηρήσει την pull-rod εμπρός ανάρτηση στο νέο της μονοθέσιο, με τα θετικά και τα αρνητικά που επιφέρει αυτό. Πάντως, ο Kimi πιστεύει πως το αυτοκίνητο του 2015 θα είναι βελτιωμένο, ενώ, δεν προτίθεται να αλλάξει το οδηγικό του στυλ.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα