FIA: Χωρίς 4η μέρα οι δοκιμές νέων οδηγών

22:20 9/7/2013 - Πηγή: AutoBlog

Μπορεί το Ουγγρικό Grand Prix να είναι προγραμματισμένο για τις 26-28 Ιουλίου, ωστόσο τα μονοθέσια θα πατήσουν ξανά πίστα, λόγω των δοκιμών νέων οδηγών που θα γίνουν στο Silverstone, στις 17-19 Ιουλίου. Σήμερα, η FIA επιβεβαίωσε τους κανόνες που πρέπει ν’ ακολουθήσουν οι ομάδες σ’ αυτό το 3ήμερο δοκιμών, ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο 4ης ημέρας, κάτι στο οποίο ήλπιζε η Mercedes, προκειμένου να

πάρει κι αυτή δεδομένα από μερικά χιλιόμετρα.

Ύστερα από τα 4 κλαταρίσματα που είχαμε στο Βρετανικό Grand Prix, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιτρέπει στις ομάδες να τρέξουν με οδηγούς αγώνα, αλλά μόνο για να δοκιμάσουν τα ελαστικά που θα είναι κατασκευής 2012 με τις γόμες τού 2013, και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Pirelli, ενώ απαγορεύεται να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα, κάτι που μπορούν να κάνουν οι νέοι οδηγοί.

Οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η σκληρή και η μέση, λόγω των χαρακτηριστικών τής βρετανικής πίστας. Ξέρουμε ότι η Ferrari θα χρησιμοποιήσει τους Fernando Alonso και Felipe Massa, αλλά και ότι ο Ευτύχιος Έλληνας θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη Marussia MR02 στην πρώτη ημέρα, με τον πιο έμπειρο Rodolfo Gonzalez να παίρνει τη θέση του στο ρωσικό μονοθέσιο για τις δύο επόμενες ημέρες.

[Πηγή: FIA]

Keywords
Τυχαία Θέματα