Ecclestone: Οι αλλαγές στις κατατακτήριες θα καθυστερήσουν

Το ότι η Formula 1 θεωρείται το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ στον πλανήτη, έχει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς και έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου όσους παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον του σπορ.

Μια ακόμη κίνηση που έχει συζητηθεί αρνητικά και έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους αρκετοί πιλότοι, ήταν η αλλαγή στο σύστημα των κατατακτηρίων δοκιμών. Ένα από τα ελάχιστα πράγματα που άλλαξε προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.

Όμως, για να ανακατευτεί η τράπουλα στους αγώνες και, θεωρητικά τουλάχιστον, να αυξηθεί ξανά το θέαμα, από τη νέα σεζόν αποφασίστηκαν αλλαγές, για τις οποίες το σύστημα χρονομέτρησης δεν θα είναι έτοιμο για αρκετά Grands Prix! Ο Bernie Ecclestone δήλωσε πως υπεύθυνη για την αναβάθμιση του λογισμικού είναι η FOM και δεν υπάρχει περίπτωση οι αλλαγές να είναι έτοιμες πριν από τον αγώνα στην Ισπανία:

Η νέα μορφή κατατακτηρίων δεν θα συμβεί, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι στο χρόνο που απομένει. Αυτό επρόκειτο να γίνει για την αρχή του τρέχοντος έτους, αλλά δεν πρόκειται να είμαστε σε θέση να αναβαθμίσουμε όλο το λογισμικό μέχρι τότε.

Έτσι, οι αλλαγές στις κατατακτήριες θα έρθουν πιθανότατα στην Ισπανία. Στην Αυστραλία, θα έχουμε το παλιό σύστημα. Όλο το λογισμικό πρέπει να γραφτεί, κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ένα μικρό παράθυρο η συγκεκριμένη αλλαγή να μην προχωρήσει καθόλου, εάν το θέαμα στους πρώτους αγώνες του 2016 είναι ικανοποιητικό. Πάντως, ο Bernie υπεραμύνθηκε της ιδέας, τονίζοντας πως ο σκοπός του είναι να αλλάξει η προβλεψιμότητα των αγώνων, που αφήνει τους θεατές αδιάφορους ως προς τα gp.

Δεν είναι αυτό που ήθελα στο τέλος. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω, είναι να μπερδέψω το grid, έτσι ώστε ο τύπος που είναι πιο γρήγορος στις κατατακτήριες να μην βρεθεί στην pole και εξαφανιστεί (στον αγώνα). Επειδή, αν κάποιος είναι γρήγορος στις κατατακτήριες, γιατί να μην είναι και στον αγώνα;

Ευτυχώς που οι άλλες ιδέες του Ecclestone, με χρονικές ποινές για τους ταχύτερους συνδυασμούς, δεν προχώρησαν, για να εκφυλίσουν ακόμη περισσότερο την ήδη ταλαιπωρημένη Formula 1…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ecclestone,