Diesel-Υβριδικό μοντέλο από την Mazda μέχρι το 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, η Mazda ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής από την Ιαπωνία που θα προσφέρει ένα επιβατικό, diesel-υβριδικό μοντέλο στην Ιαπωνία και την Ευρώπη μέχρι το 2017.

Η εφημερίδα στην οποία δημοσιεύτηκαν αυτές οι φήμες, δεν αναφέρει ποιο θα είναι το μοντέλο που θα φιλοξενεί το υβριδικό powertrain αλλά λέει πως στόχος της Mazda, είναι να εξελίξει πετρελαιοκίνητα υβριδικά οχήματα που θα είναι σε θέση να διανύουν 40 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου. Αυτό μεταφράζεται σε κατανάλωση της τάξης των 2.5 λίτρων πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα στον Ιαπωνικό JC08 κύκλο, που σημειωτέον, είναι σημαντικά πιο “δύσκολος” από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό.

Να σημειωθεί πως αν τελικά οι πληροφορίες επαληθευτούν, θα είναι μία “απόκλιση” από το “modus vivendi” της Mazda των τελευταίων ετών που επικεντρωνόταν στην εξέλιξη των βενζινοκινητήρων της και απέρριπτε τη χρήση υβριδικής τεχνολογίας. Βέβαια, το πρώτο δείγμα της αλλαγής πλεύσης της εταιρίας, ήρθε με την παρουσίαση μία υβριδικής έκδοσης του Mazda3 για την Ιαπωνία, οπότε η εξέλιξη ενός diesel-υβριδικού συστήματος, είναι μάλλον η λογική συνέχεια και όχι η εξαίρεση στον κανόνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα