Dartz Nagel Dakkar

13:27 3/8/2012 - Πηγή: AutoBlog

Οι Ρώσοι της Dartz μας έχουνε παρουσιάσει μέχρι σήμερα αρκετά εκκεντρικά και θηριώδη SUV και τώρα ετοιμάζει ένα ακόμη, το οποίο το ονόμασε Nagel Dakkar. Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Nagel Dakkar είναι το πρώτο B.N.U.D.S. (Bespoke Urban Desert Safety) όχημα που θα κατασκευάσει ποτέ, δημιουργώντας έτσι μια νέα κατηγορία. Το όνομα του προέρχεται από τον Ρώσο οδηγό αγώνων Andrew Nagel ο οποίος νίκησε στο rally

του Monte Carlo το 1912.

Το αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις επιθυμίε του κάθε πελάτη και μηχανικά φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo κινητήρα της Mercedes-Benz που αποδίδει 659 άλογα με 847 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το σώμα του είναι εξολοκλήρου από carbon και διαθέτει ένα σωληνωτό σασί κατασκευασμένο από τιτάνιο. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2013 με την ετήσια παραγωγής να ανέρχεται στις 10 μονάδες. Το 2014 η παραγωγή θα διπλασιαστεί, ενώ στόχος της Dartz είναι να κατασκευάζει 40 αυτοκίνητα ετησίως μέσα στα επόμενα χρόνια. Η αρχική του τιμή αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ €318.500 και €397.000. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα