DTM: Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2016

Μετά την περσινή, ομολογουμένως, πετυχημένη από πλευράς θεάματος “συνταγή” των διπλών αγώνων, το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2016 θα συνεχίσει στα ίδια βήματα, με 18 αγώνες σε 9 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα. Οι φήμες περί 20 αγώνων τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, με τις πίστες της Jarama και του Porto να μην συμπεριλαμβάνονται στο αγωνιστικό ημερολόγιο,

και ως εκ τούτου, το μοναδικό σιρκουί πόλης να είναι ξανά αυτό του Norisring.

Η αγωνιστική δράση με τις τρεις γερμανικές εταιρείες στο ρόλο των μονομάχων (BMW, Audi, Mercedes) ξεκινά κλασικά από την πίστα του Hockenheim το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και δύο βδομάδες μετά, το DTM ετοιμάζεται για το πρώτο “ταξίδι” του εκτός Γερμανίας στην πίστα του Spielberg στην Αυστρία. Συνεχίζουμε στη Γερμανία και στο Lausitzring, παράλληλα ( και πρώτη φορά σε διοργάνωση του DTM) με αγώνα του ADAC GT Masters. Ωστόσο, ο “πονοκέφαλος” συμπλήρωσης του αγωνιστικού ημερολογίου και προφανώς η εξέρευση των κατάλληλων ημερομηνιών, ήταν τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι, αυτά των Oλυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το συμβόλαιο με το κρατικό κανάλι του ARD που καλύπτει τους 18 αγώνες, λήγει στο τέλος της χρονιάς και το κανάλι αυτό, με το επίσης κρατικό ZDF, καλύπτουν τηλεοπτικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Euro.

Aρα, έχουμε λοιπόν: 10 Ιουνίου με 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Euro, 5 Αυγούστου με 21 οι Ολυμπιακοί Αγώνες. ‘Οπως θα δεις και στο πρόγραμμα που ακολουθεί, ο τρίτος γύρος στο Lausitzring είναι πριν τη σέντρα του Euro (3 Ιουνίου), ακολουθεί 3 βδομάδες μετά το Norisring. Ζandvoort στην Ολλανδία για τον δεύτερο αγώνα ( από τους 4 ) εκτός Γερμανίας μια βδομάδα μετά τον τελικό του Euro και διάλειμμα ενός μήνα, ελέω και Ολυμπιακών Αγώνων, επιστροφή στις πίστες στην πίστα της Μόσχας στις 19 Αυγούστου.

Συνέχεια με Nürburgring και για το 2016, θα έχουμε τη μοναδική αλλαγή όσον αφορά τις πίστες, καθώς επιστρέφει το Hungaroring μετά από ένα χρόνο απουσίας και παίρνει τη θέση του Oschersleben. Αυλαία ξανά, όπως κάθε χρόνο, στην πίστα του Hockenheim στις 16 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα για το 2016:

6-8 Μαϊου: Hockenheim I20–22 Μαΐου: Spielberg3- 5 Ιουνίου: Lausitzring24- 26 Ιουνίου: Norisring15–17 Ιουλίου: Zandvoort19– 21 Αυγούστου: Moscow Raceway9– 11 Σεπτεμβρίου: Nürburgring23-25 Σεπτεμβρίου: Hungaroring14-16 Οκτωβρίου: Hockenheim II

Bonus! Οι καλύτεροι Γερμανοί οδηγοί του DTM από το 1984 μέχρι σήμερα!

Keywords
Τυχαία Θέματα