DTM 2015, Hockenheim: Πρωταθλητής ο Wehrlein, ο νεότερος στην ιστορία του DTM!

Ιστορία έγραψε χθες στο τελευταίο γύρο του DTM o Pascal Wehrlein, καθώς, μία μέρα πριν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, αναδείχθηκε το Σάββατο ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, παίρνοντας το ρεκόρ από τον απερχόμενο πρωταθλητή και μέχρι πρότινος νεότερο πρωταθλητή, Marco Wittmann. H όγδοη θέση ήταν αρκετή το Σάββατο για τον Wehrlein να αναδειχθεί πρωταθλητής, αφού οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου, Mattias

Ekström και Eduardo Mortara δεν κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω, έστω ο τίτλος -πολύ δύσκολα όμως- να κριθεί στον 18ο και τελευταίο αγώνα για φέτος.

Ας δούμε συνοπτικά τι έγινε στους δύο αγώνες, ξεκινώντας από αυτόν του Σαββάτου.

Την προτελευταία Pole Position για φέτος κατέκτησε ο οδηγός της BMW, Maxime Martin, με τον Timo Scheider, να ξεκινά μετά από αρκετό καιρό από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Μόλις στο δεύτερο γύρο, ο Γερμανός οδηγός της Audi πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα κι έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, ενώ πίσω του, οι Martin, Green, di Resta, Rockenfeller πάλευαν για τις θέσεις στο βάθρο, με τελικώς τον Jamie Green να φέρνει το RS 5 DTM του στην δεύτερη θέση και o Martin συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών με την M4 DTM του. Η 13η θέση στα δοκιμαστικά του Wehrlein σε συνδυασμό με την 7η του Ekström και την 9η του Mortara ίσως προμήνυε ότι θα έχουμε μια προσπάθεια των δύο οδηγών της Audi να “κλέψουν” το πρωτάθλημα από το νεαρό, αλλά μάταια. Ο Εkström “κόλλησε” στην εκκίνηση, πέφτοντας στην 14η θέση και ο Mortara συγκρούστηκε στην πρώτη στροφή με τον Molina, με τον Iταλό να μπαίνει εσπευσμένα στα pits για αλλαγή ελαστικού ύστερα από κλατάρισμα, αποτέλεσμα της σύγκρουσης.

Ο πρωταθλητής του 2008 και 2009 Scheider πήρε τη νίκη μετά από 5 σχεδόν χρόνια, ο Wehrlein τερματίζοντας στην όγδοη θέση, εξασφάλισε τον τίτλο, αλλά και παράλληλα και τον τίτλο για τις ομάδες, φέροντας την gooix/Original Teile στην πρώτη θέση.

Σήμερα το μεσημέρι, η υπόθεση νίκη ήταν της ομάδας από το Ingolstadt, αφού, στον τελευταίο αγώνα για φέτος, ο Jamie Green σημείωσε την τέταρτη νίκη για το 2015, ο Mattias Ekström τερμάτισε δεύτερος και ο Μortara στην τρίτη θέση, κάνοντας το “1-2-3″για την Audi.

135000 συνολικά θεατές παρακολούθησαν τους δύο αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Audi ήταν η εταιρεία με τις πιο πολλές νίκες, 10 σε 18 αγώνες, αλλά, παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να κατακτήσει κανέναν από τους τρεις τίτλους. Ο Jamie Green ήταν ο οδηγός με τις πιο πολλές νίκες φέτος, 4 τον αριθμό, ο πρωταθλητής Wehrlein κατέκτησε δύο νίκες (Norisring και Mόσχα) και ήταν ο πιο “συνεπής” από όλους τους οδηγούς σε τερματισμούς στην βαθμολογούμενη δεκάδα (15 τον αριθμό).

Στο στρατόπεδο της BMW, οι οδηγοί της είδαν 5 φορές πρώτοι την καρό σημαία του τερματισμού και η εταιρεία από το Μόναχο ήταν αυτή που ευνοήθηκε περισσότερο από τους κανονισμούς για τα επιπρόσθετα βάρη, αφού όλες οι νίκες και το ρεκόρ στο Zandvoort, ήρθαν με την M4 DTM να είναι το ελαφρύτερο αυτοκίνητο στη σχάρα της εκκίνησης. Οι Βαυαροί αναδείχθηκαν πρωταθλητές στους κατασκευαστές, συγκεντρώνοντας 602 βαθμούς, έναντι 595 της Audi και 534 της Mercedes.

Tελικώς, το next best thing των Γερμανών, Pascal Wehrlein, αναδείχθηκε πρωταθλητής, συγκεντρώνοντας 169 βαθμούς και ο Jamie Green ήταν αυτός που κατέλαβε τη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας (150 βαθμοί) αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Ekström με 147.

Η Mercedes επέστρεψε στους τίτλους των οδηγών μετά από 5 χρόνια. Ο τελευταίος τίτλος ήταν πίσω στο 2010 με τον Paul di Resta.

Keywords
Τυχαία Θέματα