Clarkson: ΓΙΑΤΙ να αγοράσει κάποιος χειροκίνητο;;;

O Jeremy Clarkson είναι γνωστός για τις “αιρετικές” του απόψεις και τον “ιδιαίτερο” και “ένθερμο” τρόπο με τον οποίο τις υπερασπίζεται. Επίσης, είναι γνωστός για το ότι αντιστέκεται όσο μπορεί στην οποιαδήποτε αλλαγή δεν συμβαδίζει με τις ορέξεις του. Οπότε είναι από τους τελευταίους ανθρώπους στην γη που θα περίμενα να υπερασπιστεί με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Σε μία από τις στήλες που γράφει, ο Jeremy Clarkson αναρωτιέται: “ΓΙΑΤΙ θα αγόραζε κανείς ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο τη σήμερον ημέρα;”. Επειδή

όμως είσαι Clarkson, ο δημοφιλής παρουσιαστής συνέχισε:

Οι μοναδικοί άνθρωποι που θα αγόραζαν ένα παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο, είναι οι άνθρωποι που θα επέλεγαν να μην έχουν πλυντήριο ρούχων επειδή προτιμούν να πλένουν τα ρούχα τους στο ποτάμι!

Ο Clarkson χαρακτηρίζει το χειροκίνητο κιβώτιο ως “ενοχλητικό” στην καθημερινή οδήγηση, λέγοντας ότι “σε μία πίστα ή σε έναν εγκαταλελειμμένο επαρχιακό δρόμο ένα χειροκίνητο κιβώτιο είναι εξαιρετικό […] αλλά δεν οδηγούμε συνέχεια σε πίστες ή εγκαταλελειμμένους επαρχιακούς δρόμους”. Επίσης, χαρακτηρίζει το 70% των ανθρώπων που οδηγούν χειροκίνητο κιβώτιο στην Αγγλία ως “τρελούς”. Και κλείνει:

Υπήρχε μία εποχή που τα αυτόματα κατάπιναν καύσιμο, ζύγιζαν έναν τόνο και κόστιζαν όσο ένα σπίτι. Αλλά υπήρχε επίσης μία εποχή που ένα χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη και με paddles στο τιμόνι, ήταν σπασμωδικό και απολύτως ανίκανο να ξεκινήσει χωρίς να παράγει περισσότερο καπνό από ένα θωρηκτό του Α’ Π.Π. Αυτές οι μέρες έχουν περάσει. Τα αυτόματα κιβώτια με paddles είναι πλέον εξαιρετικά. Γρήγορα. Εύκολα. Καλά.

Εγώ δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο απ’ ότι έχω πει στο παρελθόν. Συμφωνώ απόλυτα με τον Clarkson αν και για να αποκτήσεις ένα καλό αυτόματο κιβώτιο τη σήμερον ημέρα στην Ελλάδα, πρέπει να αποχωριστείς τουλάχιστον €1.000… και αυτό είναι ένα κόστος που εμένα τουλάχιστον, μου δημιουργεί προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα