Carlos Sainz: Ο υιός μου δεν μπήκε στη F1 με το επώνυμό του

11:56 5/1/2015 - Πηγή: AutoBlog

Η Toro Rosso θα βρεθεί στα grid του 2015 με το πιο νεανικό δίδυμο πιλότων στην ιστορία της Formula 1. Max Vesrtappen και Carlos Sainz Jr φτάνουν μαζί τα 38 χρόνια, ενώ η ηλικία δεν είναι το μοναδικό κοινό τους σημείο, αφού και οι δυο προέρχονται από οικογένειες με παρελθόν στους αγώνες.

Πάντως, ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC Carlos Sainz,

παρότι αναγνωρίζει πως το επώνυμο βοήθησε κάποιες φορές τον υιό του, πιστεύει ακράδαντα πως αυτό δεν το έφερε στην Formula 1, πόσο μάλλον σε μια ομάδα όπως η Red Bull και σε ένα πρόγραμμα όπως αυτό της Junior Team.

Υπήρξαν φορές όπου το επώνυμό του τον ωφέλησε και χωρίς αμφιβολία αυτό τον έχει επηρεάσει. Στο τέλος, όμως, δεν φτάνεις στη Formula 1 μόνο με ένα επώνυμο και ειδικά στη Red Bull Junior Team, όπου έχουν πολλά στοιχεία για να αξιολογήσουν.

Ο μεγάλος Sainz αισθάνεται υπερήφανος για την πορεία του Carlos Jr, στο ταλέντο του οποίου δείχνει να πιστεύει πάρα πολύ, ενώ δεν έκρυψε και τις συμβουλές που του έδωσε για την πρώτη του χρονιά στη Formula 1.

Έρχεται νέος, πολύ νέος, αλλά είναι προετοιμασμένος και έχει κερδίσει ένα από τα προηγούμενα πρωταθλήματα με πολύ καλούς αριθμούς. Ειλικρινά πιστεύω ότι φτάνει έτοιμος για να κάνει καλή δουλειά. Έχει εξαιρετικό ταλέντο, περισσότερο από όσο σκέφτονται οι άνθρωποι, και ελπίζω ότι θα μπορέσει να το δείξει.

Έχει πετύχει ένα σημαντικό όνειρο. Το να φτάσεις στη F1 είναι δύσκολο, αλλά το να μείνεις εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ως εκ τούτου, κατά τον πρώτο χρόνο του θα πρέπει να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο, με ταπεινότητα, έχοντας ανοιχτά τα μάτια του, να ακούσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, να προσπαθεί να κάνει το καλύτερο και να διασκεδάσει.

Είμαι πολύ υπερήφανος. Στην οικογένεια είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Ήταν δύο πολύ δύσκολοι μήνες, ειδικά γι’ αυτόν, αλλά όταν επιβεβαιώθηκε ήταν πολύ μεγάλη η χαρά.

Ο Sainz Sr συμμετέχει στο Rally Dakar του 2015, σε Αργεντινή, Βολιβία και Χιλή, πίσω από το τιμόνι ενός Peugeot και με χορηγό τη Red Bull.

[Photo Copyrights: Carlos Sainz Jr Facebook]

Keywords
Τυχαία Θέματα
Carlos Sainz,