CEO του VW Group υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσουν τις εξαγορές

Έχει αγοράσει σχεδόν τα πάντα. Ο λόγος για το VW Group το οποίο πλέον έχει κάτω από την ομπρέλα του την Volkswagen, την Audi, την Seat, την Skoda, την Lamborghini, την Bentley, την Porsche,

την Bugatti, την Scania την MAN αλλά και την Ducati. Και οι ορέξεις του Γερμανικού κολοσσού δεν σταματούν, αφού έχει δηλώνει ανοικτά ότι θέλει να αγοράσει την Alfa Romeo, αλλά ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne, έκανε σαφές ότι η Alfa δεν πωλείται, ενώ οι φήμες θέλουν να σκέφτεται να εξαγοράσει τόσο την Lotus όσο και την Proton.

Ωστόσο, ένας μέλος του εποπτικού συμβουλίου του VW Group, το οποίο απαρτίζεται από 20 άτομα, ο Bernd Osterloh, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι η εταιρία δεν πρέπει να κάνεις άλλες εξαγορές. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ήδη ο όμιλος έχει 12 εταιρίες και αρχικός του στόχος είναι να σταθεροποιήσει τις υπάρχουσες εταιρίες. Παραδέχτηκε ότι η ασιατική αγορά είναι σημαντική για την επίτευξη του στόχου του 2018, ο οποίος δεν είναι άλλος, από το να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου πουλώντας 10 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, αλλά ανέφερε ότι αν προχωρήσουν στην εξαγορά της Μαλαισιανής Proton, τα εργατικά συνδικάτα θα αντιδράσουν.

Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα τις πωλήσεις της για τον Ιούλιο οι οποίες αυξήθηκαν κατά 11,9% αφού πουλήθηκαν 468.300 αυτοκίνητα (418.600 το 2011). Από την αρχή του έτους, η Volkswagen έχει πουλήσει 3.26 εκατ. αυτοκίνητα, αύξηση κατά 10,4% σε σχέση με το 2011, που την ίδια χρονική περίοδο είχε πουλήσει 2.95 εκατ. αυτοκίνητα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα