CEO Lamborghini: Δεν μου αρέσουν οι turbo και οι υβριδικοί κινητήρες, αλλά…

Στην έκθεση του Παρισιού η Lamborghini παρουσίασε το Asterion Concept, το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της, που δεν θα περάσει στη παραγωγή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Lamborghini δεν θα βγάλει μοντέλα με υβριδικούς και turbo κινητήρες, με τον Stephan Winkelmann, CEO

της Ιταλικής φίρμας σε πρόσφατη συνέντευξη του να ξεκαθαρίζει τη θέση του λέγοντας πως αν ήταν στο χέρι του, δεν θα επέτρεπε κανένα μοντέλο της Lamborghini να εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα και turbo κινητήρα, αποκαλύπτοντας πως αν ποτέ η Asterion θα περνούσε στη παραγωγή, τότε θα εξοπλιζόταν αποκλειστικά με τον V12 6,5-λίτρων κινητήρα της Aventador.

Παρά την αντίθεση του Winkelmann στα turbo και υβριδικά σύνολα, οι πιέσεις των κρατών για όλο μικρότερες εκπομπές CO2 οδηγούν την Lamborghini να στραφεί στην υιοθέτηση plug-in υβριδικών και turbo κινητήρων. Συγκεκριμένα ο Ιταλός δήλωσε:

Γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Turbo κινητήρες και plug-in υβριδικά σύνολα θα τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα της Lamborghini. Δεν υπάρχει διέξοδος – αν δεν αλλάξει η νομοθεσία.

Ακόμη και αν μπορούσε να χορηγηθεί απαλλαγή στη Lamborghini ως μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχει επίσης το θέμα της κοινωνικής αποδοχής. Τα πράγματα αλλάζουν. Οι άνθρωποι σήμερα είναι πιο συνειδητοποιημένοι, πιο ευαίσθητοι περιβαλλοντικά.

Τι μας λέει λοιπόν ο Winkelmann; Ο ίδιος δεν θέλει τα μοντέλα της εταιρίας του να αποκτήσουν turbo και plug-in υβριδικά σύνολα, αλλά οι απαιτήσεις του σήμερα, αναγκάζουν την Ιταλική φίρμα να στραφεί στη χρήση αυτών. Σίγουρο είναι πως το SUV της θα εξοπλίζεται και με turbo και με plug-in υβριδικό κινητήρα. Μένει να δούμε αν τέτοιοι κινητήρες θα τοποθετηθούν στις Huracan και Aventador, ή στα αυτοκίνητα που θα τα αντικαταστήσουν. Ας ελπίσουμε πως το κάστρο των V12 κινητήρων δεν θα πέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα