Button: Τα ρίσκα φαίνεται πως δουλεύουν

Δοκιμές και μόνο δοκιμές θα κάνει η McLaren μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό έκαναν οι Βρετανοί και στη Ρωσία, με τον Fernando Alonso να δοκιμάζει τον αναβαθμισμένο RA615H, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει για να τον χρησιμοποιήσει κανονικά στο επόμενο Grand Prix, στο Austin. Εκτός από τις δοκιμές στον κινητήρα, οι μηχανικοί εξετάζουν διαφορετικές ρυθμίσεις στην MP4-30, προκειμένου να πάρουν σαφέστερη εικόνα για να την MP4-31.

Ο Jenson Button

κατάφερε σήμερα να πάρει την 13η θέση, εν αντιθέσει με τον Alonso που έγραψε τον 16ο χρόνο, όμως θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση, λόγω των 35 θέσεων ποινής. Ο Πρωταθλητής του 2009 βλέπει τη δουλειά των μηχανικών του να αποδίδει, όπως και τα ρίσκα που παίρνουν πάνω στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Τρέξαμε το μονοθέσιο λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι συνήθως, επειδή υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε για την επόμενη σεζόν, έτσι αυτό είναι υποσχόμενο. Παίρνεις πολλά ρίσκα με το αυτοκίνητο όταν ξέρεις ότι δεν πηγαίνεις πραγματικά για τους βαθμούς.

Δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα και αυτό είναι κάτι που κάνουμε αυτό το 3ήμερο, και αυτό θα κάνουμε σε όλη την υπόλοιπη σεζόν. Δοκιμάζουμε διαρκώς πράγματα, ξέραμε ότι η πίστα θα είναι δύσκολη, έτσι δοκιμάσαμε διαφορετικά πράγματα στο set-up, και αυτά φαίνεται πως δούλεψαν.

Η πίστα του Sochi έχει αρκετές απαιτήσεις από τον κινητήρα, κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στη McLaren. Συνεπώς, η 13η θέση και η σημερινή ανταγωνιστικότητα του βρετανικού μονοθεσίου εξέπληξαν ευχάριστα τον Button και την ομάδα.

Στο Q1, ήμουν μόλις 1,5 δέκατο μακριά από την 10η θέση, κάτι που μας εκπλήσσει. Το Q2 ήταν λίγο πιο φυσιολογικό για εμάς, περίπου 4-5 δέκατα μακριά από την 10άδα. Δεν μπορούσα να πάρω πρόσφυση εκεί από τα νέα ελαστικά, κάτι που νομίζω ότι έγινε σε όλους. Αλλά, η 13η θέση και στις δύο περιόδους δεν νομίζω ότι είναι άσχημη για εμάς αυτή τη στιγμή. Σε μια πίστα που η δύναμη είναι πολύ σημαντική, τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Κάναμε καλή δουλειά.

Ο «El Nano» ήταν εμφανώς αργότερος από τον team-mate του, κάτι που λογικά οφείλεται στο γεγονός ότι εκκινεί από το τέλος και δοκίμαζε εξαρτήματα στο μονοθέσιό του. Ο Ισπανός τονίζει πως θα είναι σημαντικός ένας τερματισμός αύριο, προκειμένου οι σκληροί δίσκοι της ομάδας θα αποκτήσουν αρκετά δεδομένα προς αξιολόγηση.

Ο αγώνας είναι σημαντικός για εμάς. Δεν είχαμε ξεκάθαρο στόχο για τις κατατακτήριες, επειδή ξεκινάμε τελευταίοι. Είχαμε κάποια πειραματικά εξαρτήματα στο μονοθέσιο για την επόμενη σεζόν, έτσι πρέπει να πάρουμε μερικές πληροφορίες γι’ αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα