Arrivabene: Ο Schumacher είχε αναγνωρίσει το ταλέντο του Vettel

Πολλοί συγκρίνουν την αλλαγή ομάδας του Sebastian Vettel με αυτή του Michael Schumacher. Ακόμη και ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε κάνει λόγο για τα κατορθώματα του Vettel, μιλώντας στον Maurizio Arrivabene. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιταλού, ο Schumacher του είχε αναφέρει

πως ο νεαρός –τότε- οδηγός, ίσως να μπορούσε να επαναλάβει τις επιτυχίες του.

Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα πριν από χρόνια με τον Michael Schumacher. Ο Vettel μόλις είχε έρθει στη Formula 1 και ο Michael μου είπε πως ίσως να είναι ο μόνος που θα μπορούσε να καταφέρει όσα και ο ίδιος. Την πρώτη φορά που ο Sebastian ήρθε στο Maranello έκανε σαν μικρό παιδί σε κατάστημα με παιχνίδια.

Το να έχεις 4 πρωταθλήματα στο τσεπάκι σου, δεν είναι λίγο. Έχει μεγάλη εμπειρία αλλά και μπόλικο ενθουσιασμό και θέλει να δουλέψει με τους ανθρώπους μας. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον Alonso, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που ο Vettel προσέγγισε τα παιδιά.

Για τον Γερμανό πιλότο μίλησε και ο Piero Ferrari, ο οποίος θεωρεί πως ο 27-χρονος μπορεί να βοηθήσει την αναδιοργάνωση της Ferrari.

Μου αρέσει. Μπορεί να επαναφέρει τη Ferrari στον σωστό δρόμο. Εκτιμώ το ότι δεν έχει μάνατζερ και ότι δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα. Ζει χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα και είναι πολύ γρήγορος. Τέσσερα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται κατά τύχη.

Σύμφωνα και με τον Christian Horner, δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας οδηγός με το ταλέντο του Vettel. Ο επί κεφαλής της Red Bull, όμως, δήλωσε πως η φετινή κακή χρονιά του Γερμανού, θα τον βοηθήσει στο να γίνει καλύτερος.

Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για αυτόν. Ήταν πολύ άτυχος και εκτός του ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με το μονοθέσιο, με όλες τις αλλαγές από το 2013 στο 2014, πολλές φορές τα πράγματα δεν πήγαιναν με το μέρος του. Έχει φοβερό ταλέντο και νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά που είχε κάποιον στην ομάδα που να μπορεί να τον προκαλέσει. Αυτό ήταν πολύ διαφορετικό (σε όσα είχε συνηθίσει) καθώς πάντα ήταν γρηγορότερος από τους team-mate του.

Παρότι ήταν δύσκολη χρονιά, ποτέ δεν απογοητεύτηκε και δεν κατηγόρησε την ομάδα. Στην τελική, πιστεύω ότι έμαθε ένα καλό μάθημα φέτος. Είναι κρίμα που φεύγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα