Alonso: Ξαφνικά έμεινα από δύναμη

Για δεύτερη φορά μέσα σε 3 Grands Prix ο Fernando Alonso αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μονοθέσιό του το οποίο τον οδηγεί σε εγκατάλειψη. Ήταν η δεύτερη φορά φέτος (μετά την Ιταλία) που ο Ισπανός είχε μηδενική συγκομιδή βαθμών, χάνοντας την 4η θέση στη βαθμολογία των οδηγών από τον Sebastian Vettel, ενώ ο Valtteri Bottas έχει πλησιάσει στους 3 βαθμούς, σε μια πολύ κλειστή μάχη για την 4η θέση.

Ο 33χρονος σήμερα δεν πρόλαβε να αγωνιστεί κανονικά, αφού η εγκατάλειψη ήρθε

πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, χωρίς να έχει ξεκινήσει κανονικά ο αγώνας. Σύμφωνα με τον Ferni, ξαφνικά χάθηκε η δύναμη από τον κινητήρα του, χωρίς ακόμα να είναι γνωστός ο λόγος.

Το μονοθέσιό μου έμεινε από δύναμη, δεν ξέρω τι έγινε. Δεν είχα ηλεκτρική ενέργεια, ίσως να έχει ευθύνη και το νερό και το αυτοκίνητο έσβησε εντελώς, χωρίς να μπορεί να ξεκινήσει ξανά. Αλλά, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό με αυτά που έγιναν με τον Jules.

Προφανώς έκανα μόνο τους δύο πρώτους γύρους και μετά βγήκε η κόκκινη σημαία και μετά την κόκκινη σημαία υπήρχε πολύ νερό, έτσι ήταν μια σωστή απόφαση. Όταν αρχίσαμε ξανά, έκανα μόνο λίγα χιλιόμετρα, έτσι δεν μπορώ να κρίνω (τι θα είχαμε κάνει). Είναι κρίμα, γιατί, σ’ αυτές τις συνθήκες μπορούσαμε να πάρουμε κάποια ρίσκα, επειδή δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Επομένως, θα μπορούσαμε να παίξουμε με τα ενδιάμεσα, τα βρόχινα ή οτιδήποτε άλλο σ’ αυτές τις συνθήκες.

Πέρα από τον Ισπανό, ούτε ο Kimi Raikkonen κατάφερε να πάρει βαθμούς, καθώς είχε προβλήματα συμπεριφοράς τού μονοθεσίου του, έτσι η Scuderia ολοκληρώνει για πρώτη φορά φέτος ένα Grand Prix χωρίς κανένα βαθμό.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα