Alonso: Συνολικά είμαι ο καλύτερος

Ο Fernando Alonso θεωρείται από πολλούς οπαδούς της Formula 1 ως καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος οδηγός στο άθλημα. Ο Ισπανός έχει κατακτήσει δύο φορές τον παγκόσμιο τίτλο -το 2005 και το 2006-, και πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρει να γευτεί ξανά τη χαρά αυτή, αν σκεφτούμε πως έχει φτάσει τα 35 του χρόνια και η McLaren είναι ακόμα αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό.

Η ανταγωνιστικότητα της MP4-31 δεν επιτρέπει στον Ferni να δείξει

τις ικανότητές του, πάρ’ όλα αυτά ο ίδιος ισχυρίζεται πως συνολικά είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο grid, αν και παραδέχεται πως δεν υπάρχει ένας τομέας όπου να υπερέχει ξεκάθαρα έναντι κάποιου άλλου κορυφαίου ονόματος.

Πάντα νιώθω σίγουρος ότι θα τους νικήσω όλους. Δε νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος στις κατατακτήριες, δε νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος σε υγρές συνθήκες, σε στεγνές συνθήκες, στις κατατακτήριες ή τον αγώνα. Αλλά, αν με βάλετε στο ίδιο μονοθέσιο και στην ίδια πίστα, νομίζω ότι θα τους κερδίσω. Ίσως δεν είμαι ο καλύτερος σε όλα, αλλά συνολικά θα τους κερδίσω.

Πολλά παράπονα έχει κάνει στο παρελθόν ο Alonso για την πορεία του αθλήματος. Ο οδηγός της McLaren δεν απολαμβάνει την οδήγηση στις μέρες μας, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά τη νέα σεζόν, με τα μονοθέσια να είναι πολύ διαφορετικά από τα φετινά.

Αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι απολαμβάνουμε την οδήγηση όπως θα έπρεπε. Δεν μπορούμε να είμαστε 7 ή 8 δευτερόλεπτα απ’ ό,τι πριν από 10 χρόνια. Δεν είναι διασκεδαστικό αυτό. Πάντα κάνεις διαχείριση. Διαχείριση ελαστικών, διαχείριση καυσίμου, διαχείριση ενέργειας. Αυτό είναι αντίθετο από το ένστικτό μας. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε ένα πιο φυσιολογικό στυλ οδήγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα