Alonso: Μόνο 1 δέκατο πιο γρήγορος ο νέος κινητήρας

Μετά από την πρώτη δοκιμή του αναβαθμισμένου κινητήρα στο Ρωσικό Grand Prix, ήρθε το Αμερικανικό Grand Prix, εκεί όπου ο Fernando Alonso τον είχε στην MP4-30 του από τη πρώτη στιγμή μέχρι και τον αγώνα. Ο Jenson Button θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το Μεξικό και ήλπιζε πως ο team-mate του θα διαλύσει τον ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Αυτό όχι μόνο δε συνέβη, αλλά ο Πρωταθλητής του 2009 πήρε την 6η θέση, εν αντιθέσει με τον Alonso που τερμάτισε 11ος. Όχι, ο νέος κινητήρας δεν

είναι χειρότερος από προηγούμενο, απλώς ο Ισπανός έχασε δύναμη στα τελευταία στάδια του αγώνα. Αν αφήσουμε αυτό στην άκρη, ο Ferni μιλάει για τον νέο κινητήρα με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια, διότι πιστεύει ότι η βελτίωση του Spec 4 σε σχέση με τον Spec 3 είναι μικρή.

Αν είχα τερματίσει στην πέμπτη θέση, θα ήταν ο καλύτερος αγώνας της καριέρας μου. Η καλύτερη απόδοση του κινητήρα είναι κάτι που θα συζητηθεί πολύ, αλλά, αν πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι, θα μιλήσουμε για περίπου 1 δέκατο διαφοράς. Μετά από μία δυνατή ανάκαμψη στον αγώνα, ήταν κρίμα να έχουμε μηχανικό πρόβλημα και να μη μπορούμε να παλέψουμε. Αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματά μου δείχνουν ότι είμαι περισσότερο λυπημένος παρά χαρούμενος, αλλά συνεχίζω να ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτά θα προβλήματα.

Νομίζω ότι αξίζαμε την πέμπτη θέση, το μονοθέσιο ήταν πραγματικά καλό, μπορούσαμε να κερδίσουμε θέσεις, όμως ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρικά μού κόστισε 30 δευτερόλεπτα σε 12 γύρους. Είναι ένα πρόβλημα που φαίνεται ότι συνεχίζουμε να έχουμε, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, για να είμαστε σε καλύτερη θέση την επόμενη σεζόν.

Ο οδηγός της McLaren αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Lewis Hamilton, λέγοντας πως άξια παραμένει στον θρόνο του, αφού ο Nico Rosberg ήταν εμφανώς κατώτερος φέτος.

Ο Hamilton ήταν σε ένα άλλο επίπεδο φέτος. Κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Πέρυσι, ο Nico είχε βάλει κάποιον ενθουσιασμό, αλλά φέτος ο Hamilton αξίζει τον τίτλο περισσότερο από τον καθένα. Ας δούμε αν του χρόνου κάποιος θα μπορέσει να του κάνει τη ζωή πιο δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα