Alonso: Δεν ξέρω αν θα είμαστε έτοιμοι στην Αυστραλία

Η ομάδα που έχει καλύψει μέχρι στιγμής τα λιγότερα χιλιόμετρα στις χειμερινές δοκιμές δεν είναι άλλη από τη McLaren. Τα προβλήματα νεότητας της Honda έχουν σαν αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα να έχει ολοκληρώσει το 50% των όσων σχεδίαζε για τις έως τώρα δοκιμές, κάτι που συνεπάγεται πως θα πρέπει να πάρει όσα περισσότερα δεδομένα μπορεί στη συνέχεια, τα οποία θα πρέπει να αναλύσει και ν’ αξιοποιήσει για τη βελτίωση της MP4-30.

Χθες, ο Fernando Alonso

συμπλήρωσε 59 περάσματα, σε μια καλή -βάσει των δυσκολιών με την MGU-K- ημέρα για τη McLaren. Κάτι λίγο από ένας μήνας έχει απομείνει μέχρι τα μονοθέσια να πατήσουν την άσφαλτο του Albert Park, και ο Ferni δεν είναι σίγουρος για το αν μπορούν οι μηχανικοί της ομάδας του και της Honda να έχουν τα πάντα έτοιμα.

Θα φτάσουμε στην Αυστραλία ελπίζοντας ότι η Αυστραλία ήταν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, αλλά είναι τον Μάρτιο και δεν ξέρω αν μπορούμε να είμαστε εντελώς έτοιμοι. Όμως, είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε στις καλύτερες συνθήκες που μπορούμε. Υπάρχουν μόνο 6 μέρες δοκιμές για τη συνέχεια, έτσι είναι ώρα να ανεβάσουμε το παιχνίδι μας και να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε το μονοθέσιο.

Σήμερα (χθες) είχαμε κάποια νέα εξαρτήματα και κάποια νέα κομμάτια για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Αύριο (σήμερα) θα έρθουν περισσότερα. Υπάρχουν μόνο 20 μέρες μέχρι την Αυστραλία: θα δούμε πόσο προετοιμασμένοι θα φτάσουμε, αλλά είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που κάναμε.

Ο 33χρονος είναι ευχαριστημένος με τα χιλιόμετρα που έκανε χθες και με τα όσα άφησε να φανούν η MP4-30. Παρόλο που το βρετανικό μονοθέσιο τρέχει ουσιαστικά σε «safe mode», ο Ισπανός γνωρίζει ότι υπάρχουν δυνατότητες και πιστεύει ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει. Αλλά, θα χρειαστεί σίγουρα κάποιος χρόνος για να μπορέσουν να συμβεί αυτό.

Δείξαμε ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Μπορέσαμε να ξεκινήσουμε στις 9 το πρωί και τελειώσαμε 15 λεπτά πριν το τέλος, κάτι που είναι καλό. Δοκιμάσαμε κάποιες δυνατότητες του μονοθεσίου, ελέγξαμε κάποια συστήματα που δεν μπορούσαμε πριν. Σε κάθε γύρο μαθαίνουμε νέα πράγματα. Προφανώς, τρέχουμε με κάποιους περιορισμούς, στον κινητήρα, στην πλήρη ισχύ κτλ, αλλά σίγουρα το μονοθέσιο είχε καλύτερη αίσθηση σε σχέση με τη Χερέθ.

Είμαι ενθουσιασμένος από το project αυτό. Πήγα στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα και είδα τις εγκαταστάσεις και τους πόρους, δεν ξέρω πόσο θα πάρει, αλλά θα κερδίσουμε. Έχουμε όλα τα συστατικά για να το κάνουμε. Υπάρχουν δυνατότητες στο μονοθέσιο· με ή χωρίς περιορισμούς, το μονοθέσιο δείχνει γρήγορο, έτσι σιγά-σιγά θα πρέπει να τακτοποιήσουμε ορισμένα ζητήματα που έχουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ξέρουμε ότι κάναμε 60 γύρους, δηλαδή τους λιγότερους απ’ όλους. Επομένως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, όμως σίγουρα σημειώνουμε πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα