Allison: Ξεκάθαρα τα αδύναμα σημεία τής F14 T

Αν και θα έπρεπε να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στη νέα μορφή τής Formula 1, η Ferrari μάς έδειξε και πάλι τον κακό της εαυτό, όπως μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η F14 T δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάρει στα ίσια νίκη, και ο Fernando Alonso βρίσκεται ξανά στον ίδιο ρόλο: να βγάζει όλη την απόδοση του μονοθεσίου για τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς, κάτι

που έκανε στην Ουγγαρία, στον καλύτερο φετινό αγώνα για τη Scuderia.

Οι τεχνικοί στο Maranello αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με το ιταλικό μονοθέσιο, και ο James Allison, Τεχνικός Διευθυντής τής Ferrari, λέει πως είναι σαφές τι πρέπει να διορθώσουν στην F14 T.

Τα αδύναμα σημεία είναι αρκετά σαφή. Δεν έχουμε τόσο πολλή κάθετη δύναμη, αφού οι άλλοι είναι ταχύτεροι από εμάς. Δεν έχουμε τόση δύναμη, αφού οι άλλοι είναι ταχύτεροι από εμάς και το μονοθέσιό μας είναι τόσο δύσκολο στην οδήγηση. Είναι πολύ αδύναμο πίσω και με δύο οδηγούς που είναι πολύ ευαίσθητοι και απαλοί με τα ελαστικά, τείνουν να τα φθείρουν λίγο πιο γρήγορα. Είναι πολύ εύκολο να βρεις τις αδυναμίες και πολύ πιο δύσκολο να κάνεις πρόγραμμα για να τις αντιμετωπίσεις, αλλά αυτό είναι που κάνουμε.

Ο Βρετανός, πρώην Τεχνικός Διευθυντής τής Lotus, δεν είναι σημαντική συμβολή στη δημιουργία του φετινού αυτοκινήτου, κάτι που δε θα ισχύσει για το 2015, καθώς ο Allison εργάζεται ήδη πάνω στο νέο μονοθέσιο. Με τον ανταγωνισμό να είναι πιο έντονος από ποτέ, κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να βοηθά στο project ενός μονοθεσίου, κάτι που φυσικά ισχύει για τους ανθρώπους που θα το οδηγήσουν.

Και οι δύο οδηγοί μας έχουν μπροστά τους το πρόγραμμα και είχαν την ευκαιρία να μας δώσουν το feedback τους, όπως κάνουν συνέχεια για τις αδυναμίες των τωρινών μονοθεσίων. Είναι σπουδαίο όταν οδηγός συμμετέχει σε αυτό που κάνεις, και κάνουμε ότι μπορούμε για να προσπαθούμε και να διαβεβαιώσουμε ότι μπορούν να δουν τα σχέδιά μας.

Ο Kimi είναι αρκετά νέος στην ομάδα, και νομίζω ότι ο Fernando είναι χρόνια στην ομάδα και δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ο στόχος του για τον οποίο ήρθε εδώ. Υποθέτω ότι είχε ήδη πολλές συναντήσεις κι ελπίζω αυτά που του έδειξα ήταν πειστικά, όπως και οι συνάδελφοί μου, αλλά φαντάζομαι ότι πρέπει να του μιλήσουμε για να μάθουμε την άποψή του.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα