Alfa Romeo MiTo 1.4 GPL Turbo

H Alfa Romeo ανακοίνωσε την έκδοση 1.4 GPL Turbo της MiTo η οποία φορά τον 1.4 ΤΒ κινητήρα απόδοσης 120 ίππων με 210 Nm ροπής, ο οποίος μπορεί να καταναλώσει τόσο βενζίνη όσο και υγραέριο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 8.8 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 198 χλμ/ώρα.

Η έκδοση έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 1.200 χλμ

με τον οδηγό να έχει συνολικό όφελος έως και €600 το χρόνο -15.000 χλμ/έτος με κόστος υγραερίου € 0,9/λίτρο και κόστος βενζίνης 1,8/λίτρο. Ο κινητήρας εκπέμπει λιγότερο CO2 όταν καταναλώνει υγραέριο (131 γρ/χλμ), σε σχέση με τη χρήση βενζίνης (145 γρ/χλμ).

Το σύστημα υγραεριοκίνησης κατασκευάζεται εργοστασιακά χωρίς καμία μετατροπή ή ρύθμιση από εξωτερικά συνεργεία, με τη εγκατάσταση να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές της Alfa Romeo. Καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση, όπως ακριβώς και οι υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Μάλιστα, η Fiat Powertrain Technologies έχει εξελίξει σημαντικά το νέο κινητήρα, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων και οικονομίας όσο και σε επίπεδο ασφαλείας και χρηστικότητας.

Το σύστημα υγραεριοκίνησης συνδυάζεται με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 39 λίτρων και τοποθετείται εντός του αυτοκινήτου και στο χώρο που καταλαμβάνει ο εφεδρικός τροχός ανάγκης. Ο τρόπος τοποθέτησης δεν επιφέρει καμία μεταβολή στην ωφέλιμη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών.

Η νέα έκδοση της Alfa Romeo MiTo είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα, είτε χρησιμοποιώντας για καύσιμο τη βενζίνη είτε το υγραέριο. Ο κινητήρας μπαίνει σε λειτουργία πάντα χρησιμοποιώντας βενζίνη και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα αλλάζει αυτόματα σε υγραέριο. Ο οδηγός όμως μπορεί να επιλέξει το καύσιμο που επιθυμεί μέσω του διακόπτη αλλαγής που βρίσκεται σε εργονομική θέση κοντά στον πίνακα οργάνων του οδηγού. Η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει και όταν η MiTo βρίσκεται σε κίνηση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δίπλα ακριβώς στο διακόπτη βρίσκεται η ένδειξη της ποσότητας στο ρεζερβουάρ του υγραερίου. Στην περίπτωση που το υγραέριο τελειώσει, τότε αυτομάτως ο κινητήρας επιλέγει τη βενζίνη για καύσιμο χωρίς να χρειαστεί να επέμβει ο οδηγός.

Η νέα Alfa Romeo MiTo 1.4 GPL Turbo 120 hp διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Distinctive με αρχική τιμή €19.800. Συνοδεύεται όμως από όφελος απόσυρσης €960 και από επιπλέον έκπτωση €900, με χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω της FGA Bank που προβλέπει προκαταβολή από 0% έως και 72 δόσεις με επιτόκιο 4,95%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα