31 μέτρα για την αγορά καυσίμων προτείνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

31 μέτρα, τα οποία αφορούν όλα τα στάδια λειτουργίας της αγοράς καυσίμων, από τη διύλιση έως το λιανικό εμπόριο, προτείνει στη νέα της γνωμοδότηση η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μεταξύ άλλων προτείνεται να γνωστοποιείται από τα διυλιστήρια το κόστος τήρησης των αποθεμάτων  και να συσταθεί ο ανεξάρτητος φορέας για τα αποθέματα.

Στις εταιρείες εμπορίας προτείνεται να γίνει υποχρεωτική η γραπτή σύμβαση μεταξύ εταιρειών και πρατηρίων,

να αναγράφεται η χρονική διάρκεια των εκπτώσεων στα παραστατικά που δίνουν στα πρατήρια, να καταργηθεί η απαίτηση ελάχιστου κεφαλαίου για χορήγηση άδειας εμπορίας και να επιτραπεί η λειτουργία αποθηκευτικών χώρων που συνδέονται αποκλειστικά με βυτιοφόρα οχήματα.

Στη λιανική προτείνεται να εγκατασταθούν συστήματα εισροών εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των πετρελαιοειδών, να επιτραπεί η διακίνηση προϊόντων με βυτιοφόρο ΙΧ ή ΔΧ σε κάτοχο άδειας λιανικής που δε διαθέτει σήμα, υπό την προϋπόθεση ότι το βυτιοφόρο θα φέρει εμφανώς την αναγεγραμμένη την επωνυμία του κατόχου άδειας λιανικής εμπορίας, να καταστεί αποκλειστική η ευθύνη των κατόχων άδειας λιανικής ΑΠ για την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων που διακινούν, να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής των συμβάσεων των πρατηρίων στις ΕΟ.

Αναλυτικά τα μέτρα που προτείνει η ΕΠΑΝΤ είναι:


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα