300 μονάδες Subaru Forester tS με 240 άλογα και στην Αυστραλία

Το Νοέμβριο του 2014 η Subaru παρουσίασε το Forester tS με 280 άλογα, σε περιορισμένη παραγωγή 300 μονάδων, οι οποίες κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

Η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να διαθέσει τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων και στην Αυστραλία, όπου η τοπική αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο την πώληση του αυτοκινήτου, το οποίο θα διαθέτει αρκετά καλούδια από την STI.

Το

αυστραλιανό Subaru Forester tS διαθέτει ένα σχετικά επιθετικό bodykit, το οποίο περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, εμπρός splitter, μαύρη πίσω αεροτομή, μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης και 19άρες σφυρήλατες ζάντες της BBS με ελαστικά Bridgestone Turanza ER33.

Στο εσωτερικό συναντάμε μεταξύ άλλων νέο ταχύμετρο με τελική ένδειξη τα 260 χλμ/ώρα, πολυλειτουργική οθόνη, δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές και λογότυπο STI, μαύρες δερμάτινες/σουέτ επενδύσεις με κόκκινες ραφές, STI λογότυπα και μαρσπιέ.

Η STI ανάρτηση χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm, τα φρένα είναι της Brembo με την Subaru να επανρυθμίζει την ECU του δίλιτρου κινητήρα, αλλά αντιθέτως με την ιαπωνική έκδοση που αποδίδει 280 άλογα και 350 Nm ροπή, η αντίστοιχη της Αυστραλίας θα αποδίδει 240 άλογα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα CVT Lineatronic αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ και τα συστήματα TCU (Transmission Control Unit) και VDC (Vehicle Dynamics Control) έχουν νέες ρυθμίσεις.

Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση βασίζεται στην ακριβότερη XT Premium, και κοστίζει επιπλέον 7.000 αυστραλιανά δολάρια, όταν αυτά που διαθέτει κοστολογούνται για 12.000 δολάρια, με τους Αυστραλούς να έχουν δείξει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα