2.617 χλμ με ένα Volkswagen Passat TDI μόνο με ένα τεπόζιτο, η VW ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές του 2012

12:43 9/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Volkswagen Αμερικής ανακοίνωσε ότι οι John και Helen Taylor έκαναν νέο ρεκόρ αφού με ένα ντεπόζιτο κάλυψαν απόσταση 1626.1 μιλίων (2.616,9 χλμ) με το Volkswagen Passat TDI τους. Το αυτοκίνητο κέρδισε το ρεκόρ που είχε κάνει το ευρωπαικό Passat με τον 1.600αρη BlueMotion κινητήρα.

Το Αμερικάνικο Passat TDI φορά τον τετρακύλινδρο 2.0-λιτρο

πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 140 ίππων και το ταξίδι διήρκησε 3 ημέρες με το Passat να είναι φορτωμένο με αποσκευές βάρους 54.4 κιλών με το αυτοκίνητο να είχε μέση κατανάλωση 2.8 λίτρα/100 χλμ.

Παράλληλα, η κεντρική Volkswagen ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους 2012 με τα Γερμανικά συνδικάτα για τα εργοστάσια της σε Wolfsburg, Braunschweig, Ανόβαρο, Salzgitter, Emden και Kassel. Η VW και τα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια τα βρίσκουν μεταξύ τους, αλλά ακόμη είναι νωρίς να μιλήσουν για τον βασικό μισθό του 2012. Ο  Martin Rosik, γενικός διευθυντής του τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού της VW δήλωσε ότι φέτος η συμφωνία είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, αφού η Volkswagen αντιμετωπίζει δύσκολες εξελίξης στην αγορά, ιδιαίτερα στη Δυτική και Νότια Ευρώπη.

Συμπλήρωσε ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μεταφέρουν τη παραγωγή των αυτοκινήτων τους σε εργοστάσια στη Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη όπου το κόστος εργασίας είναι μικρότερο, σε σχέση με το όσο κοστίζει η παραγωγή ενός αυτοκινήτου στη Γερμανία, βάζοντας έτσι τη VW σε μειονεκτική θέση απέναντι από τον ανταγωνισμό. Θέληση της VW είναι να συνεχίζει να κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της εντός Γερμανίας αλλά πρέπει να έχουνε επίγνωση στην ολοένα και πιο δραματική κατάσταση της οικονομίας.

Κάποιος να πει στον Rosik για τα τεράστια κέρδη της VW που είχε το πρώτο τρίμηνο η εταιρία του και τις πωλήσεις που συνεχώς αυξάνονται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα