15 νέα υβριδικά από την Nissan έως το 2016, μας δείχνει το πως ξεκινήσε ο θρύλος των Skyline

Η Nissan ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2016 θα βγάλει στην αγορά 15 νέα υβριδικά αυτοκίνητα. Δεν μας είπε ασφαλώς ποια μοντέλα θα είναι αυτά, αλλά μερικά θα φορούν το νέο υβριδικό της σύστημα το οποίο αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο 2,5-λιτρο κομπρεσοράτο κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Είναι μέρος του προγράμματος NPG 2016 (Nissan Green

Program 2016) και οι Ιάπωνες θέλουν να επικεντρωθούν σε βασικούς τομείς όπως η μείωση των εκπομπών CO2, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στις ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα 4 βασικά σημεία του προγράμματος είναι ότι η Renault-Nissan θέλει να γίνει η νούμερο 1 σε ότι αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2016, πουλώντας 1.5 εκατ. αυτοκίνητα. Επίσης, η Nissan θέλει να μειώσει και άλλο την κατανάλωση των αυτοκινήτων της, και σε σχέση με το 2005, θέλει να μειώσει τον μέσο όρο κατά 35%. Επιπλέον θέλει να μειώσει κατά 20% τις εκπομπές CO2 σε σχέση με το 2005 ενώ επιθυμεί να αυξήσει κατά 25% την χρήση ανακυκλώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα η Nissan ετοίμασε και ένα video στο οποίο μας δείχνει το πως γεννήθηκε ο θρύλος του Skyline, με το πρώτο Skyline GT να παρουσιάστηκε στο Ιαπωνικό GP στη πίστα της Suzuka το 1964.

Keywords
Τυχαία Θέματα