Βαλεριάνος: Περιμένω την ευκαιρία μου

Ο Γιώργος Βαλεριάνος έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ωστόσο, όπως δήλωσε στο συνδρομητικό κανάλι, δουλεύει σκληρά και περιμένει υπομονετικά να πάρει την ευκαιρία από τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova o Γιώργος Βαλεριάνος:

Στα τελευταία παιχνίδια και κυρίως στην Κέρκυρα,

χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι στις πρώτες επιλογές. Με την εμφάνισή τους έδειξαν πως έχει βάθος το ρόστερ του Ολυμπιακού. Συμφωνείς;
Β«Σίγουρα. Γι' αυτό είμαστε και τόσα άτομα. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ αξίζουν να είναι εδώ. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδαΒ».

Εσύ περιμένεις τη δική σου ευκαιρία; Θυμίζω πως στην Κέρκυρα ήσουν στην αποστολή.
Β«Εγώ περιμένω, δουλεύω και τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλοΒ».

Πόσο δύσκολο είναι το στάδιο της αναμονής, το οποίο περιλαμβάνει προπονήσεις και αγώνες με την ομάδα νέων του Ολυμπιακού;
Β«Είναι ένα βήμα, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω και τον εαυτό μου και την ομάδα σε λίγα χρόνια. Αυτό μου ζητάνε, αυτό κάνω. Δουλειά θέλει και πιστεύω πως όλα θα γίνουνΒ».

Αλήθεια, είναι χρήσιμο να συμμετέχουν στην ομάδα νέων όσοι παίκτες δεν μπαίνουν στην αποστολή; Για παράδειγμα στην Αγγλία αυτή είναι μία συνηθισμένη πρακτική.
Β«Γίνεται αρκετά χρόνια αυτό. Απ' ότι έχει δείξει, βοηθάει. Έχουν ανέβει πολλά παιδιά, ο Ποτουρίδης, ο Φετφατζίδης. Έχουν και άλλοι σειρά. Θα δείξει στο μέλλονΒ».

Τον αγώνα με τον Λεβαδειακό πως τον βλέπεις; Και κυρίως τι εικόνα έχεις απ' τον επόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού.
Β«Είναι μία καλή ομάδα. Την είχα παίξει και πέρυσι στη Β' Εθνική όπου ήμουν. Έχει καλούς παίκτες, πραγματικά. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί. Να μπούμε μέσα και να επιβάλουμε το ρυθμό μαςΒ».

Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό σε τέτοια παιχνίδια να πετυχαίνει νωρίς γκολ, όπως για παράδειγμα συνέβη στην Κέρκυρα;
Β«Σίγουρα είναι σημαντικό να πετυχαίνεις ένα γκολ στα πρώτα 20 λεπτά. Να παίζεις πιο ελεύθερα. Γιατί όσο περνάει η ώρα, κλείνονται αυτές οι ομάδες για να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν. Εμείς έχουμε και ένα σερί αγώνων, Κυριακή και Τετάρτη και έτσι είναι δύσκολο το ματς, πραγματικάΒ».

Η κόπωση επηρεάζει;
Β«Όχι. Πιστεύω πως όχι. Γι' αυτό, όπως μου είπες και πριν, έχουμε πολλούς παίκτες στο ρόστερΒ».

Πως λειτουργεί στην ψυχολογία σας το γεγονός πως δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, εξαιτίας των χαμένων βαθμών σε προηγούμενα παιχνίδια;
Β«Δε νομίζω πως λειτουργεί κάπως. Κάθε ματς το κοιτάμε ξεχωριστά. Είμαστε εκεί και πάμε για τους τρεις βαθμούς. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τι κάνουν οι άλλοι. Αν κερδίζουμε εμείς, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένανΒ».

Με τα ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πιερικό, κλείνει ένας κύκλος πολύ δύσκολων αγώνων. Θα ήθελα να μου κάνεις μία αποτίμηση.
Β«Τα πήγαμε αρκετά καλά. Και στην Ευρώπη πήγ
Keywords
Τυχαία Θέματα