Τούρκικο ενδιαφέρον για ΑΕΚ;

Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, που θέλουν επενδυτικές εταιρείες να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η νέα εταιρεία, που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρεται ως υποψήφια να αποκτήσει τις μετοχές τις Ενωσης είναι η τούρκικη Sabancı Holding.

Πρόκειται για έναν όμιλο παγκόσμιας εμβέλειας που απασχολεί 65.000 υπαλλήλους με την οικογένεια Σαμπανσί να θεωρείται μία από τις πλουσιότερες στη γειτονική χώρα και διατηρεί το 60,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι διευθύντρια και CEO της Sabancı Holding με έντονη βιομηχανική και χρηματοπιστωτική δραστηριότητα είναι η Γκιουλέρ Σαμπανσί, η οποία ανακηρύχθηκε η δεύτερη πιο ισχυρή γυναίκα-επιχειρηματίας παγκοσμίως.

Η Sabancı Holding διαθέτει κοινές επιχειρήσεις με γνωστές εταιρίες όπως οι: Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Heidelberg Cement, Hilton International, International Paper, Mitsubishi Motor Co., Philip Morris, και η Verbund.

Μάλιστα έχει συμμετοχή και στην Ελλάδα μέσω της Citigroup και της Carrefour. Συνολικά δραστηριοποιείται σε 18 χώρες, ενώ 11 εταιρίες της είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Δεν αποκλείεται το φημολογούμενο ενδιαφέρον της εταιρίας για την ΑΕΚ να σχετίζεται με τις προθέσεις της οικογένειας για πιο δυναμική παρουσία στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα